Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίκαιρα τα διδάγματα της ΕΠΟΝ

Μαζική εκδήλωση της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ για τα 66 χρόνια της μεγαλύτερης νεολαιίστικης οργάνωσης

Αποψη από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τα 66 χρόνια της ΕΠΟΝ

Motion Team

Αποψη από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τα 66 χρόνια της ΕΠΟΝ
Με μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή το μεσημέρι στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης ο λαός της Θεσσαλονίκης τίμησε την ΕΠΟΝ, τον κληρονόμο των επαναστατικών παραδόσεων της ΟΚΝΕ, που έγινε ένα μεγάλο σχολείο πατριωτικής διαπαιδαγώγησης, αγωνιστικού φρονηματισμού και δράσης για την εθνική απελευθέρωση, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική πρόοδο.

Οπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο Κώστας Σαπρανίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κ. Μακεδονίας: «Η ΕΠΟΝ, μέσα από τους ακατάπαυστους μέχρι σήμερα αγώνες μετουσιώνεται στον αγώνα της ΚΝΕ για το ανέβασμα του κινήματος της νέας γενιάς, μέσα από ένα ισχυρό μέτωπο πάλης, ικανό να συνενώσει την πλειοψηφία της, στην αποφασιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων της στη δουλειά και στην ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλο τον εργαζόμενο λαό».

Ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, υπογράμμισε ότι «η πείρα της Εθνικής Αντίστασης απέδειξε πως στις πιο κρίσιμες στιγμές, η νέα γενιά ενώθηκε γύρω από την προοπτική που έδιναν οι αγώνες της εργατικής τάξης και όλου του λαού. Γιατί, όπως και τότε, έτσι και σήμερα, η σύνδεση του νεολαιίστικου κινήματος με την εργατική τάξη και το κίνημά της είναι η βάση για το σωστό προσανατολισμό του».

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ και η ΚΝΕ, δίπλα στους μαχητές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που κρατούσαν τις τιμημένες σημαίες της Αντίστασης οι νέοι κομμουνιστές με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια φώναζαν αγωνιστικά συνθήματα, όπως «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, ο δρόμος των λαών». Παρόντες, στην εκδήλωση, εκτός των άλλων, οι: Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση ακούστηκαν τα τραγούδια της Εθνικής μας Αντίστασης από τη χορωδία της ΠΕΑΕΑ και το συγκρότημα της ΚΝΕ και κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ