Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ
Οργανωμένη αντίδραση στο χαράτσι των διοδίων

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν και τους οδικούς άξονες στο μεγάλο κεφάλαιο που χαρατσώνει το λαό

Eurokinissi

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν και τους οδικούς άξονες στο μεγάλο κεφάλαιο που χαρατσώνει το λαό
Θύελλα αντιδράσεων από κατοίκους, εργαζόμενους και φορείς του Αγίου Στεφάνου, του Κρυονερίου, αλλά και ολόκληρης της Βορειοανατολικής Αττικής έχουν προκαλέσει τα σχέδια της ιδιωτικής ισπανοελληνικής κοινοπραξίας «Hellenic Autopistas» να εγκαταστήσει - με τις ευλογίες της κυβέρνησης - νέους σταθμούς διοδίων, με αποτέλεσμα να χαρατσώνονται τόσο κατά την είσοδό και έξοδο τους στην Εθνική Οδό, όσο και στον παράδρομό της.

Οπως έχει αποκαλύψει ο «Ρ», η κοινοπραξία ήδη εγκατέστησε εργοτάξιο και έχει ξεκινήσει προεργασίες για την κατασκευή του νέου σταθμού διοδίων στον κόμβο Αγίου Στεφάνου, ενώ θα ακολουθήσουν ένας ακόμη στον κόμβο Βαρυμπόμπης, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους κόμβους έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας...

Τα νέα χαράτσια που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι κάτοικοι, αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της Βορειοανατολικής Αττικής οφείλονται στην πολιτική που ακολουθούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποιώντας όλους τους οδικούς άξονες.

Ηδη, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της περιοχής, που κυβέρνηση και μεγαλοεργολάβοι θέλουν να τους επιβάλουν να πληρώνουν πανάκριβα τη διαδρομή για το μεροκάματο, συγκρότησαν Επιτροπή Πρωτοβουλίας, ώστε να οργανωθεί μια κοινή και συντονισμένη αντίδραση. Χτες, μέλη της Επιτροπής έκαναν εξόρμηση σε πολλά εργοστάσια της περιοχής και στον κόμβο μοιράζοντας ανακοινώσεις στους εργαζόμενους, με τις οποίες τους καλούσαν να συσπειρωθούν, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις - κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ώστε να διεκδικήσουν:

  • Να μην κατασκευαστούν σταθμοί διοδίων στον κόμβο.
  • Κατάργηση όλων των διοδίων.
  • Ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, Αττική οδό, μεγάλες οδικές αρτηρίες.
  • Δημόσιες σύγχρονες δωρεάν συγκοινωνίες.
  • Υποδομές και έργα που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να πληρώνει ο λαός.

«Ετοιμάζονται να φορτώσουν στην πλάτη ένα νέο χαράτσι που θα πληρώνουμε για να έρθουμε στη δουλειά μας και να επιστρέψουμε στο σπίτι μας. Το εισόδημά μας λιγοστεύει καθημερινά. Θέλουν να πληρώσουμε την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πλουτοκρατία. Πρέπει να αντιδράσουμε. Να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι ενιαία, συντεταγμένη και σε συντονισμό με τις επιτροπές και τους φορείς των κατοίκων Αγίου Στεφάνου και Κρυονερίου», σημειώνεται ειδικότερα στην ανακοίνωση.

Να αντιδράσουμε άμεσα

«Πρόκληση», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της τα νέα χαράτσια που περιμένουν κατοίκους και εργαζόμενους η ΚΟ Βόρειας Αττικής του ΚΚΕ και σημειώνει: «Οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα. Να μην ανεχτούμε άλλη αφαίμαξη του εισοδήματός μας που καθημερινά συρρικνώνεται. Να μην αποδεχτούμε την εγκατάσταση άλλων διοδίων στην περιοχή. Να αγωνιστούμε για την κατάργηση όλων των διοδίων παντού. Οι οδικοί άξονες και τα μεγάλα έργα φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού που τα χρυσοπληρώνει μέσα από την άγρια φορολόγησή του, αποτελούν περιουσία του και πρέπει ελεύθερα να τα χρησιμοποιεί. Εχουν σοβαρές ευθύνες οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που παρέδωσαν τους οδικούς άξονες στους επιχειρηματίες και μαζί τη δυνατότητα να τους εκμεταλλεύονται για χρόνια, να αυξάνουν τα υπέρογκα τέλη, αλλά και να εγκαθιστούν νέα διόδια».

Το ζήτημα υποχρεώθηκε να συζητήσει την περασμένη βδομάδα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δήμων της περιοχής και να εκφράσει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση διοδίων στον Αγιο Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη, αλλά και να προχωρήσουν με κοινή δράση όλοι οι φορείς της περιοχής. Την Κυριακή έγινε μια πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κρυονέρι, ενώ αύριο θα γίνει νέα στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχείρηση παραπλάνησης του λαού για τα διόδια (2017-04-26 00:00:00.0)
Να καταργηθούν όλα τα διόδια (2009-10-23 00:00:00.0)
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τη λαϊκή αφαίμαξη (2009-10-10 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η έξοδος με σύμμαχο τον καιρό (2004-04-09 00:00:00.0)
Εκτακτα μέτρα σε οδικές αρτηρίες (2002-10-12 00:00:00.0)
Αστατος ο καιρός το τριήμερο (1996-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ