Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστατος ο καιρός το τριήμερο

Αρχισε χτες η σταδιακή έξοδος

Αρχισε σταδιακά η έξοδος των Αθηναίων για το εορταστικό τριήμερο. Παρά τις δυσμενείς προβλέψεις της ΕΜΥ, χτες το απόγευμα στα διόδια της Κορίνθου υπήρχε μποτιλιάρισμα από τα ΙΧ που εγκατέλειπαν την Αθήνα. Πάνω από 25.000 οχήματα είχαν περάσει προς την Πελοπόννησο. Αυξημένη ήταν και η κίνηση στα διόδια Σχηματαρίου.

Κατά την έξοδο στην Εθνική Οδό Αθήνας - Κορίνθου, θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας (Σάββατο: 7πμ - 2μμ, Καθαρή Δευτέρα: 7πμ - 12μ), από τη διασταύρωση Δαφνίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

Στην Εθνική Οδό Αθήνας - Λαμίας, τις ίδιες μέρες και ώρες, θα γίνουν παρεμβάσεις στους οδικούς κόμβους των Απομάχων, της Ν. Κηφισιάς, στις γέφυρες Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου.

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής στην Εθνική Οδό Αθήνας - Κορίνθου, θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας (Καθαρή Δευτέρα: 3μμ - 10μμ) από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι το Δαφνί. Στην Εθνική Αθήνας - Λαμίας, την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στους βασικούς της οδικούς κόμβους.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν να ελέγξουν τα φρένα και τα συστήματα διεύθυνσης των αυτοκινήτων τους, να φροντίσουν την καλή κατάσταση των ελαστικών, να διαπιστώσουν την καλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος, να χρησιμοποιούν τις ζώνες, οι μοτοσικλετιστές να φορούν τα κράνη. Επίσης να μην τρέχουν, να μην προσπερνούν αντικανονικά, να μην οδηγούν πιωμένοι και να τηρούν με σχολαστικότητα τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ από την Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται βαθμιαία βελτίωση. Η θερμοκρασία, πάντως, θα κυμανθεί και τις δυο μέρες σε χαμηλά επίπεδα. Ενώ θα σημειωθούν και τοπικές βροχές. Για την "Καθαρή" Δευτέρα, ο καιρός προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος, αλλά από το απόγευμα και μετά θα συννεφιάσει στα δυτικά και νότια της χώρας. Ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Στην περιοχή της Αττικής, προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός για το τριήμερο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου.

Οσον αφορά το πέταγμα του χαρταετού, μείνετε, εάν βρέχει, μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα. Το πέταγμα δεν πρέπει να γίνεται ποτέ από ταράτσα, που δεν έχει περίβλημα από τοίχο τουλάχιστον ενός μέτρου. Εάν κρέμονται σπάγκοι από μπλεγμένους χαρταετούς σε ηλεκτροφόρα σύρματα πρέπει να ειδοποιηθεί η ΔΕΗ ή το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Επιστρέφονται από χτες οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οδηγών. Μετά από απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Κ. Γείτονα, οι οδηγοί μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες των αυτοκινήτων ή των δικύκλων τους. Δεν επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης και τα στοιχεία κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν με εφαρμογή του συστήματος πόιντ - σίστεμ. Στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο, θα καταβάλεται πριν από την επιστροφή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ