Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Ανησυχία για το δάσος

Το δάσος του Υμηττού, ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πράσινου της Αθήνας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο άμεσης καταστροφής με την κατασκευή της οδικής αρτηρίας (νότιο τμήμα της οδού Κατεχάκη - Αλίμου) που μελετά εδώ και καιρό το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μπροστά σ' αυτόν τον κίνδυνο η Συντονιστική Επιτροπή Τοπικών Φορέων και Πολιτών Ηλιούπολης για το Περιβάλλον, διοργανώνουν την προσεχή Τετάρτη στις 6 μ.μ. στο θεατρικό εργαστήρι Ηλιούπολης δημόσια συζήτηση, διεκδικώντας λύσεις, που δε θα έχουν οικολογικές επιβαρύνσεις στην περιοχή.Οπως επισημαίνουν στο προσκλητήριο για την εκδήλωση, η νέα λεωφόρος προβλέπεται να διέλθει πάνω από τις συνοικίες Καρέα, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, μέσα από δασική και αναδασωτέα περιοχή, δίνοντας έτσι τη χαριστική βολή σε ένα δάσος, που αν και ταλαιπωρημένο από τις πυρκαγιές, παραμένει το μοναδικό στήριγμα ολόκληρης της νοτιοανατολικής Αθήνας.

"Η καταστροφική αυτή κίνηση - τονίζεται στην ανακοίνωση - έχει δυστυχώς και την υποστήριξη ορισμένων τοπικών δημοτικών παραγόντων, με το επιχείρημα ότι η σημερινή διέλευση του περιφερειακού δρόμου, μέσα από την πόλη προκαλεί ενόχληση και ατυχήματα. Ομως, αντί να προταθούν και να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως για παράδειγμα η κατασκευή ανισόπεδων διαβάσεων πεζών, προκρίνεται η "απλούστερη" λύση της κατασκευής λεωφόρου μέσα από το δάσος του Υμηττού".

Να σημειώσουμε ότι στη συζήτηση της προσεχούς Τετάρτης για το θέμα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι δημοτικές αρχές Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Βύρωνα, ο νομάρχης, επιστημονικοί φορείς, οικολογικές οργανώσεις, κόμματα και ο τοπικός Τύπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ