Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
"Βαστάζος" των ιδιωτικών συμφερόντων

Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου

Για φορομπηχτική πολιτική, εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, μείωση των δαπανών για έργα κοινωνικού περιεχομένου και συναινετική σιωπή στη ραγδαία μείωση της κρατικής επιχορήγησης, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ζωγράφου, η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου", με αφορμή τον δημοτικό προϋπολογισμό, ύψους 5 δισ., που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 19 του Φλεβάρη.

Τη "λαϊκή" πολιτική του δήμου Ζωγράφου - καταγγέλλει η "Δημοτική Πρωτοβουλία", σε ανακοίνωσή της - συνθέτουν προτεραιότητες και προθέσεις, όπως η ανέγερση πολυδάπανου δημαρχείου, η διόγκωση των δημοτικών τελών, η εκχώρηση τμήματος του μηχανισμού καθαριότητας και άλλων αρμοδιοτήτων του δήμου στην ιδιωτική "πρωτοβουλία". Αντίθετα, οι δαπάνες για τους παιδικούς σταθμούς, το Πνευματικό Κέντρο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τις σχολικές επιτροπές, τη Φιλαρμονική, τα ΚΑΠΗ, μειώνονται δραστικά. Ειδικά, όσον αφορά στις σχολικές επιτροπές, η ενίσχυση του δήμου είναι προκλητικά καθηλωμένη στο ύψος των δαπανών του 1993.

Τη φορομπηχτική πολιτική, όπως σημειώνει η "Δημοτική Πρωτοβουλία", επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το σύνολο των εσόδων του δήμου από φόρους, τέλη πρόστιμα και άλλα, θα αγγίξουν το 55% των εσόδων, όταν το 1993 ήταν μόνο 32%. Από την άλλη, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι σιωπά συναινετικά στην κυβερνητική πολιτική, που μειώνει συνεχώς την κρατική επιχορήγηση προς τους δήμους, αντικρούοντας κάθε πρόταση διεκδίκησης κονδυλίων. "Στο Δήμο Ζωγράφου αποπνέει μια αντίληψη κοινωνικής αγριότητας, που ταιριάζει απόλυτα με τα προγράμματα "σύγκλισης" του Μάαστριχτ. Μετατρέπεται σιγά σιγά σε ολοκληρωτικό φορομπηχτικό μηχανισμό, σε κυνικό επιχειρηματία κερδοσκόπο, σε "βαστάζο" αστέρων της μεγάλης ιδιωτικής πρωτοβουλίας", σημειώνει χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωσή της, η "Δημοτική Πρωτοβουλία".

Παράλληλα, προτείνει μια σειρά ενεργειών γιαδήμο στην υπηρεσία των πολύμορφων κοινωνικών αναγκών των δημοτών. Επισημαίνει, λοιπόν, ότι ο δήμος πρέπει να δράσει, ώστε να του αποδοθούν οι 650.000.000 δραχμές παρακρατημένοι θεσμοθετημένοι φόροι των ετών 1991 - 1995 και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση αύξηση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης για το 1996. Ακόμη, ζητά να μειωθούν μια σειρά φόρων και τελών, να μην επιβαρυνθεί επιπρόσθετα ο δημοτικός προϋπολογισμός με την κατασκευή νέου γκαράζ, αλλά να δημιουργηθεί δημοτική υπηρεσία στάθμευσης με φτηνό τιμολόγιο στα δημοτικά γκαράζ. Παράλληλα, προτείνει να δοθούν χρήματα για τη στήριξη και λειτουργία των ΚΑΠΗ, Πνευματικών Κέντρων, κρατικών παιδικών σταθμών καθώς επίσης και για την ανέγερση κέντρων ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων, τη διαμόρφωση του κινηματογράφου "ΑΛΕΚΑ" σε πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ