Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινδύνευσε το "Ναϊάς"

Η θαλασσοταραχή είχε σαν συνέπεια να ανατραπούν μέσα στο γκαράζ δυο νταλίκες και να καταπλακώσουν δυο αυτοκίνητα, τα οποία και καταστράφηκαν

ΣΑΜΟΣ (ανταπόκριση).-

Το χάρο με τα μάτια τους αντίκρυσαν οι επιβάτες του πλοίου "Ναϊάς Εξπρές", που ταξίδευαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από Πειραιά για Ικαρία και Σάμο, όταν μετά τη Νάξο το πλοίο συνάντησε ανέμους έντασης 10 μποφόρ, με συνέπεια να ανατραπούν μέσα στο γκαράζ δυο νταλίκες και να καταπλακώσουν δυο αυτοκίνητα τα οποία και καταστράφηκαν.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος δημιούργησε έντονη ανησυχία στους επιβάτες, οι οποίοι ξαγρύπνησαν χωρίς να γνωρίζουν τι θα συμβεί. Θεωρείται τύχη το γεγονός ότι από την ανατροπή και τη συμπίεση των αυτοκινήτων δεν υπήρξε έκρηξη των καυσίμων που είχαν διαρρεύσει, η οποία θα ήταν μοιραία για τη ζωή των επιβατών. Τελικά, το "Ναϊάς" με ζιγκζαγκ έφθασε μέχρι τη Χίο και κατόρθωσε να φθάσει στη Σάμο, στις 7 το πρωί, όπου το Λιμεναρχείο διενεργεί αυτοψία και ανακρίσεις για τα αίτια του συμβάντος.

Μεγάλα, ωστόσο, είναι τα ερωτήματα: Πως επετράπη το ταξίδι μετά τη Νάξο; Δε γνώριζαν οι Λιμενικές Αρχές την επιδείνωση του καιρού; Ηταν δεμένα, όπως επιβάλλεται από τους κανονισμούς, τα φορτηγά αυτοκίνητα; Είχε το πλοίο το σωστό σε βάρος φορτίο στο γκαράζ; Αυτά τα ερωτήματα θέλουν απάντηση, όμως το περιστατικό αποδεικνύει, έτσι και αλλιώς, ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Νομό Σάμου έχουν φτάσει σε οριακό σημείο ασφάλειας και αξιοπλοϊας των καραβιών που τις εκτελούν. Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα (όπως ζητούν οι φορείς του νομού χρόνια τώρα), που να περιορίζουν την ασυδοσία των εφοπλιστών και να προωθούν τον εκσυγχρονισμό της γραμμής με νέα και μεγάλα πλοία, δεν είμαστε μακριά από ένα πιθανό τραγικό ναυάγιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ