Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικοί λήστεψαν Αλβανό

Μετά τα κρούσματα αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών και την επιδρομή των ΕΚΑΜ σε τσιγγάνικο συνοικισμό στον Ασπρόπυργο, ήρθε να προστεθεί χτες κι ένα κρούσμα διαφθοράς που δεν έχει προηγούμενο, ακόμα και για τα δεδομένα της ΕΛ.ΑΣ. Δυο αστυφύλακες κατηγορούνται ότι απήγαγαν και λήστευαν Αλβανούς μετανάστες.

Πρόκειται για τον Διονύσιο Βασιλείου, 39 χρόνων και τον Γρηγόριο Βαλμά, 25 χρόνων. Οι δυο αστυνομικοί υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης (πρόκειται για μια υπηρεσία που δημιουργήθηκε μετά την αλλαγή ονομασίας των ΜΑΤ - η άλλη είναι η Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης) και είχαν συστήσει σπείρα, στόχος της οποίας ήταν Αλβανοί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες την Πέμπτη το απόγευμα νοίκιασαν ΙΧ από γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στο Αιγάλεω. Στη συνέχεια, πήγαν με πολιτική περιβολή στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό και έκαναν έλεγχο σε δυο Αλβανούς, δηλώνοντάς τους την αστυνομική τους ιδιότητα. Με το πρόσχημα ότι τα έγγραφά του είχαν πρόβλημα, επιβίβασαν τον Αρμέν Τσάτσο στο αυτοκίνητό τους, προσποιούμενοι ότι θα τον μεταγάγουν στο αστυνομικό τμήμα.

Οι αστυνομικοί, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, τον οδήγησαν σε περιοχή του Αγίου Στεφάνου, του πήραν 780.000 δραχμές και τον εγκατέλειψαν εκεί. Ο Αλβανός όμως συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και από έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού προέκυψε ότι σ' αυτό επέβαιναν οι δυο αστυφύλακες. Οι δυο δράστες πιάστηκαν χτες και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού. Ο Διονύσιος Βασιλείου ομολόγησε την πράξη του. Η Ασφάλεια ερευνά τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες, ενώ με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ