Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πάνω από 2.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Το 30% των αιτήσεων που υπέβαλαν γονείς προς τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων δεν έγινε δεκτό, ποσοστό που μεταφράζεται σε περισσότερα από 2.000 παιδιά (2.021), για το σχολικό έτος 2008-2009! Το στοιχείο αυτό κυριάρχησε στη χτεσινή ημερίδα του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε η κοινωνική και οικονομική κατάσταση των οικογενειών των 5.050 παιδιών που φιλοξενούνται στους 97 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Τα ευρήματα σχολίασαν οι βουλευτές Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη (ΝΔ), Αννα Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) και Αννα Φιλίνη (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Χαιρέτισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Το 29% των παιδιών του βρεφοκομείου είναι παιδιά μεταναστών, ενώ το εισόδημα του 17% των γονέων είναι κάτω των 12.000 ευρώ. Από τα τροφεία, ύψους από 70 έως 180 ευρώ το μήνα, απαλλάσσεται το 27,6% (εκ των οποίων το 19% ως υπάλληλοι του δήμου). Το 4,34% των μητέρων και το 2,61% των πατέρων είναι άνεργοι.

Η Λ. Κανέλλη επισήμανε πως το θέμα των παιδικών σταθμών και γενικότερα της πολιτικής για το παιδί είναι αλληλένδετο με τις γενικότερες κεντρικές πολιτικές επιλογές που ακολουθούνται απ' τις κυβερνήσεις της χώρας και τις επιλογές της ΕΕ. Δεν μπορεί να αποκοπεί από την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, τη φτώχεια και την ανεργία, σημείωσε.

Η Α. Διαμαντοπούλου προκλητικά ισχυρίστηκε την «ανάγκη» για «ευελιξία στο ωράριο», εισπράττοντας την αντίδραση των εργαζομένων που βρίσκονταν στην αίθουσα και μίλησε για «ειδική εκπαίδευση των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ