Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πυκνώνουν οι αντιδράσεις για τα διόδια

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής Κρυονερίου - Αγίου Στεφάνου και γενικότερα της Βορειοανατολικής Αττικής κατά της εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων στον Αγιο Στέφανο. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας που έχουν συγκροτήσει ήδη εργαζόμενοι της περιοχής, πραγματοποίησε και χτες εξόρμηση ενημέρωσης στα εργοστάσια της περιοχής καλώντας τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και να βάλουν φρένο στους σχεδιασμούς αυτούς. Να διεκδικήσουν:

  • Να μην κατασκευαστούν σταθμοί διοδίων στον κόμβο
  • Κατάργηση όλων των διοδίων
  • Ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, Αττική οδό, μεγάλες οδικές αρτηρίες
  • Δημόσιες σύγχρονες δωρεάν συγκοινωνίες
  • Υποδομές και έργα που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να πληρώνει ο λαός.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 6.30 μ.μ. φορείς της περιοχής διοργανώνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου.

Οπως έχει αποκαλύψει ο «Ρ», ήδη προετοιμάζεται ο πρώτος αμφίπλευρος σταθμός διοδίων στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, τον οποίον η ισπανοελληνική κοινοπραξία «Hellenic Autopistas», θέλει να είναι έτοιμος μέχρι τον Αύγουστο, ώστε να «συλλαμβάνει» και όσους χρησιμοποιούν τον παράδρομο της Εθνικής. Με βάση, όμως, τη «σύμβαση παραχώρησης» που ψηφίστηκε τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, έχει δικαίωμα να εγκαταστήσει νέους σταθμούς διοδίων σε κάθε κόμβο από τη Μεταμόρφωση ως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας. Η τιμή των διοδίων, με βάση τη σύμβαση, θα ανέρχεται σε 4 λεπτά το χιλιόμετρο (σε τιμές όμως του 2003) συν το ΦΠΑ, δηλαδή σε σημερινές τιμές είναι γύρω στα 6 λεπτά το χιλιόμετρο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ