Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η δίκη για επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Εκδικάζεται σήμερα το πρωί η μήνυση που έχει καταθέσει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και δεκάδες προσωπικότητες κατά παντός υπευθύνου, για την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά εναντίον διαδηλωτών στις 27/6/2006 στο Λαγονήσι, κατά τη Σύνοδο υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν πνίξει τότε τη διαδήλωση στα χημικά, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να υποστεί εγκαύματα δεύτερου βαθμού ένας σπουδαστής και μέλος της ΚΝΕ.

Τα γεγονότα τότε είχαν αναδείξει για μια ακόμα φορά, εκτός από τη βιαιότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι κινητοποιήσεις, και την επικινδυνότητα των χημικών ουσιών τις οποίες χρησιμοποιούν οι δυνάμεις καταστολής. Μια σειρά φορείς είχαν καταγγείλει τη βάρβαρη απρόκλητη επίθεση, εντάσσοντάς τη στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής που πάει χέρι χέρι με τα μέτρα καταστολής των αγώνων.

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει τον εντεινόμενο αυταρχισμό και καταστολή, τονίζοντας ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας (με κατεύθυνση της ΕΕ) επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα, ώστε να περάσουν ανώδυνα τις πολιτικές τους. Καλεί το λαό να αγωνιστεί ώστε να απαγορευτεί η χρήση χημικών ενάντια στους διαμαρτυρόμενους πολίτες και να περιοριστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός. Τέλος, καλεί σήμερα, στις 9.00, στο κτίριο 8 της Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται η μηνυτήρια αναφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ