Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΡΩΗΝ ΠΕΣΙΝΕ: Στην απόλυση τεσσάρων ακόμα εργαζομένων προχώρησε η εργολαβική επιχείρηση «Καβαλαγιού» στην επιχείρηση «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ), του Ομίλου Μυτιλιναίου, ενώ πριν λίγο καιρό είχε απολύσει ακόμα 6 εργαζόμενους. Η εργολαβία «Αλεξίου» ανακοίνωσε ότι άμεσα θα προχωρήσει σε 15 απολύσεις εργαζομένων. Το Σωματείο Εργαζομένων στις εργολαβίες καλεί αύριο Πέμπτη τους εργαζόμενους σε γενική συνέλευση.

ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Σε κινητοποιήσεις (24ωρη απεργία σήμερα και την Παρασκευή) βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, απαιτώντας την πλήρη εφαρμογή της προηγούμενης Συλλογικής Σύμβασης (2006-2007) και την υπογραφή νέας για το 2008-2009.

ΣΕΑΑΝ: Πλατιά σύσκεψη για το πρόγραμμα δράσης της για το επόμενο διάστημα οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) μεθαύριο Παρασκευή στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), με τη συμμετοχή φορέων του αναπηρικού κινήματος, γονιών και κηδεμόνων ΑμΕΑ κ.ά. Η ΣΕΑΑΝ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη (προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία της) και στην απεργία στις 2 Απρίλη.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Μάχη για τα δεδουλευμένα δίνουν για δεύτερη μέρα ναυτεργάτες από τα πληρώματα των πλοίων «ΜΙΛΕΝΑ» του εφοπλιστή Αγούδημου και «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» του εφοπλιστή Μανούση, συσπειρωμένοι στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Εχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας για να τους καταβληθούν ο μισθός του Γενάρη και όλα όσα προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση Ακτοπλοΐας την οποία παραβιάζουν συστηματικά οι εφοπλιστές.

ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ: Τη στάση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (ΠΣΤ) καταγγέλλει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών (ΕΣΚ Τυφλών). Οπως καταγγέλλει, μετά το πραξικόπημα στην καταστατική συνέλευση στις 24 του Γενάρη, αρνήθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε χτες να δώσουν τα πρακτικά της συνέλευσης στους συνδικαλιστές της ΕΣΚ Τυφλών, προφασιζόμενοι το νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ: Απλήρωτοι για μήνες είναι, περίπου, 50 εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Χίου καθώς η δημοτική αρχή (ΝΔ) αρνείται να τους πληρώσει με τη δικαιολογία ότι δεν της δίνει το κράτος. Οι εργαζόμενοι στην «Κοινωνική Μέριμνα» είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στο «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» από το Γενάρη.

«OTEplus»: Σε απόλυση ενός εργαζόμενου προχωρά η OTEplus (ΟΤΕπλας) με την αιτιολογία ότι δεν είναι πρόθυμος σύμφωνα με το σύστημα «αξιολόγησης» της εργοδοσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος ειδοποιήθηκε ότι θα σταματήσει τη δουλειά από την επόμενη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι και πάλι μέσω συστήματος «αξιολόγησης» η Cosmote απέλυσε πριν λίγο καιρό δύο εργαζόμενους.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η αποφασιστικότητα των συνταξιούχων να ξαναβγούν στους δρόμους και να παλέψουν δυναμικά για αύξηση των συντάξεων πείνας που παίρνουν, για το ασφαλιστικό, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, την ακρίβεια, την ανεργία που μαστίζει τα παιδιά τους, τον εκδημοκρατισμό στους χώρους δουλειάς, επαναβεβαιώθηκε κατά τη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που πραγματοποίησε η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήταν η αθρόα προσέλευση συνταξιούχων, οι οποίοι ζήτησαν να γραφτούν στο σωματείο.

ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αμεσα μέτρα για να δοθούν άμεσα οι επικουρικές συντάξεις στους συνταξιούχους της Γενικής Τράπεζας απαιτεί το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Μαυρίκος στη Βουλή. Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού της Γενικής (ΤΑΠΓΤΕ) οδηγείται στην κατάρρευση καθώς αδυνατεί να καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις των 1.056 συνταξιοδοτούμενων, με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ιδιωτικοποιήσεις και το Ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ