Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΝΕΝ
Σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστες ναυτεργάτες

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σκεπάσει τις πομπές του για τη στάση του στην απεργία της 1ης Μάη 2007 στα καράβια

Στα δικαστήρια του Πειραιά σέρνει αύριο Παρασκευή τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου και τον γραμματέα της Ενωσης Θερμαστολαδάδων «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» Θ. Παπά, το προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), στις θέσεις του οποίου βρίσκεται η παράταξη της «Αυτόνομης Παρέμβασης» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ! Από το προεδρείο της Ενωσης Ναυτών κατατέθηκε μήνυση σε βάρος των πρωτοπόρων συνδικαλιστών, για να καλύψει τον απεργοσπαστικό ρόλο που ανέλαβε στην απεργία της Πρωτομαγιάς του 2007, τον οποίο οι ναυτεργάτες ακύρωσαν στην πράξη, παίρνοντας καθολικά μέρος στην πανεργατική απεργία.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και ΠΕΣ ΝΑΤ, καταδικάζουν τις ενέργειες του προεδρείου της Ενωσης Ναυτών και τονίζουν ότι οι ίδιοι οι ναυτεργάτες οργάνωσαν, προετοίμασαν και περιφρούρησαν την απεργία της 1ης Μάη του 2007, στέλνοντας το μήνυμα σε ΥΕΝ, εφοπλιστές και τις δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού, απομονώνοντας «τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και το ρόλο που κλήθηκε να αναλάβει στην απεργοσπασία το προεδρείο της ΠΕΝΕΝ, που αποτελείται από την Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ».

Καλούν τους μηχανικούς στη σημερινή γενική συνέλευση της ΠΕΜΕΝ και όλους τους ναυτεργάτες στα πανεργατικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη και στην πανεργατική απεργία στις 2 Απρίλη. «Η 1η Μάη - επισημαίνουν - επιβάλλεται από τις εξελίξεις να οργανωθεί μέσα από πολύμορφες αγωνιστικές - απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αντιστοιχούν στην οξύτητα της επίθεσης που δεχόμαστε από τις δυνάμεις του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ