Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΕΒΓΑ»
Στο «κενό» οι προσπάθειες εκφοβισμού

Με εξώδικο σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ απαντάει η εργοδοσία στην παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στην επιχείρηση

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στην εργοδοσία της επιχείρησης «ΕΒΓΑ» η ολοένα αυξανόμενη ανταπόκριση των εργαζομένων στο πλαίσιο δράσης των ταξικών δυνάμεων. Γι' αυτό επιχειρεί να σπείρει την τρομοκρατία, ξεκινώντας από τα συνδικαλιστικά στελέχη των ταξικών σωματείων του κλάδου και με στόχο την τρομοκράτηση συνολικά των εργαζομένων. Με πρόσφατο εξώδικό της, η εργοδοσία της «ΕΒΓΑ» καλεί τον Ευθύμιο Ανδρεόπουλο, αντιπρόεδρο του ταξικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Παραγωγής και Διακίνησης Τυποποιημένων Προϊόντων Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων και εργαζόμενο στην επιχείρηση «Φολί - Φολί» (παραγωγή κρουασάν και κατεψυγμένες ζύμες στον Ασπρόπυργο) να δώσει εξηγήσεις «εγγράφως εντός 48 ωρών» επειδή - όπως ισχυρίζεται - εν ώρα εργασίας μοίραζε έντυπο υλικό συνδικαλιστικού περιεχομένου και απασχολούσε τους υπόλοιπους εργαζόμενους!

Ο συνδικαλιστής, με άμεση γραπτή απάντηση που κατέθεσε στη διοίκηση της επιχείρησης, επιστρέφει το εξώδικο ως απαράδεκτο, δηλώνοντας ότι κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να περιορίσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δραστηριότητα και κάθε απόπειρα να εκφοβίσει τους εργαζόμενους θα αποτύχει, «έχοντας απέναντί της ολόκληρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα». Καταγγέλλει επίσης ότι η τρομοκρατική επίθεση της εργοδοσίας αποτελεί «μεθοδευμένη προσπάθεια στοχοποίησής μου λόγω της γνωστής σε εσάς συνδικαλιστικής μου ιδιότητας και δράσης».

Χτες, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του κλαδικού σωματείου και της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της «ΕΒΓΑ», η οποία αρνήθηκε να συναντηθεί με τους συνδικαλιστές. «Απόντες» δήλωσαν και οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) του επιχειρησιακού σωματείου, στο αίτημα της αντιπροσωπείας για συνάντηση. Η ίδια ανησυχία από ό,τι φαίνεται έχει κυριεύσει και την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου που αρνείται να εγκρίνει τουλάχιστον 70 αιτήσεις εγγραφής που έχουν κατατεθεί στο σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ