Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Αγωνιστική υποδοχή από τους φοιτητές

Στη Σύνοδο προέδρων ΤΕΙ θα παραστεί ο υπουργός Παιδείας

Αγωνιστικά υποδέχονται σήμερα οι φοιτητές στην Πάτρα την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Νηπιαγωγών και Εστίας στις 11 το πρωί στο Σταθμό του Ρίου. Ο υπουργός Παιδείας θα βρίσκεται σήμερα στην πόλη προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο προέδρων των ΤΕΙ.

Στην κινητοποίηση καλεί η ΠΚΣ η οποία απευθύνει κάλεσμα στους φοιτητές και σπουδαστές να μην τσιμπήσουν στο «διάλογο» απάτη και στα ιδεολογήματα που τους θέλουν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για να ξεπεραστεί η κρίση. Τους καλεί: «ΤΩΡΑ να μαζικοποιήσουν τους αγώνες, ΤΩΡΑ να εντείνουν την πάλη τους σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου και την πολιτική της ΕΕ. Να καταδικάσουν παντού το δικομματισμό και τα στηρίγματά τους».

Δείχνουν στα ΤΕΙ το... δρόμο των ΣΔΙΤ

Να σημειώσουμε επίσης, ότι οι πρόεδροι των ΤΕΙ είναι από τους βασικούς υποστηρικτές των αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, παρά τις δραματικές συνέπειες που έχουν αυτές για τα ιδρύματα και τους σπουδαστές τους.

Χτες μάλιστα, οι πρόεδροι είχαν συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Σπ. Ταλιαδούρο κατά την οποία ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα ανάπτυξης των υποδομών τους μέσω Συμπράξεων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τα έργα που γίνονται μέσω ΣΔΙΤ πρέπει να είναι «οικονομικά βιώσιμα», πράγμα που σημαίνει να αποφέρουν κέρδη στον επιχειρηματία που θα συμπράξει, ενώ διαμήνυσε στα ΤΕΙ ότι το να «ξεπουληθούν» και με αυτό τον τρόπο στους ιδιώτες είναι «ευκαιρία για μια συνεργασία εποικοδομητική, πρακτική και ουσιαστική με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών των ιδρυμάτων». Λειτούργησε, δηλαδή, ως πλασιέ των ιδιωτών που θα μπουν για τα καλά μέσα στα ιδρύματα, αποποιούμενος κάθε ευθύνη του κράτους για εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών στα ιδρύματα που στενάζουν από την υποβάθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ