Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Σαν μια γροθιά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Με τους εργαζόμενους στην εταιρεία πετρελαιοειδών SHELL στο Πέραμα συζήτησε χτες το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Με αμείωτη ένταση οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ συνεχίζουν, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις της πειραιώτικης περιφέρειας, να δίνουν τη μάχη της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη, που στον Πειραιά θα γίνει στις 6.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή, και της απεργίας στις 2 Απρίλη.

Πλήθος, περιοδειών έγιναν και χτες, καθόλη τη διάρκεια της μέρας. Το πρωί η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, περιόδευσε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας πετρελαιοειδών SHELL στο Πέραμα. Η βουλευτής ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ, οι ταξικές δυνάμεις δεν αμφισβητούν την κρίση. Αυτό που αμφισβητούν είναι ο τρόπος που παρουσιάζεται και τα μέτρα που παίρνονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση των μονοπωλίων - τα οποία συνδιαμορφώθηκαν με την υπογραφή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ - για την κατεδάφιση των εναπομεινάντων δικαιωμάτων των εργαζομένων, με άλλοθι ακριβώς την καπιταλιστική κρίση. Για να γίνει ακόμα φθηνότερη η τιμή της εργατικής δύναμης.

Εξήγησε ότι ο τεράστιος πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκε σε λιγότερα χέρια και τώρα αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, το μεγάλο κεφάλαιο, θέλουν να τη μεταφέρουν στους εργαζόμενους που πληρώνουν μια ζωή, να επιβάλουν τον εργασιακό μεσαίωνα. «Εμείς - ανέφερε - ήρθαμε εδώ να σας πούμε ότι δεν πρέπει να φοβηθούμε. Αλλά να τους φοβίσουμε. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους». Αφού επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώσουν τις θλιβερές δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, τόνισε:

«Τι προτείνουμε; Ολοι οι εργαζόμενοι μαζί να βγούμε στους δρόμους. Πρώτο βήμα τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 17 Μάρτη, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας». «Αν πάμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά, θα πάρουν το μήνυμα. Είναι το πρώτο μαζικό, αγωνιστικό, μαχητικό βήμα που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί». «Αν δεν αντιδράσουμε, σας το λέμε καθαρά και τίμια, εμείς πρώτοι θα είμαστε στον αγώνα, αλλά αν δεν πάμε όλοι μαζί, θα βρεθούμε ακόμα πιο βαθιά κάτω από τη γη. Η κρίση θα περάσει, τα αντεργατικά τους μέτρα θα μείνουν, για να κερδίζει η εργοδοσία και το κεφάλαιο».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Τη Δευτέρα 16/3 θα περιοδεύσουν:

  • Στους χειριστές του ΟΛΠ, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.
  • Στους εργάτες καθαριότητας και τους υπαλλήλους στο Δημαρχείο στο Δήμο Κορυδαλλού, ο Νίκος Ξουράφης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΠ.
  • Στους εργάτες καθαριότητας και τους υπαλλήλους στο Δημαρχείο, στο Δήμο Πειραιά, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ της ΚΟΠ του ΚΚΕ.
  • Στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Στα καράβια της ακτοπλοΐας, το πρωί οι Γιάννης Μανουσογιαννάκης και Σάββας Τσιμπόγλου, μέλη της ΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΠ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ (2003-09-24 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-09-19 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-09-17 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-09-10 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-09-02 00:00:00.0)
Με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη ενάντια στον πόλεμο (2003-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ