Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΚΕ
Με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη ενάντια στον πόλεμο

Με συγκεντρώσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς κλιμάκια των Κομματικών Οργανώσεων εξηγούν στους εργαζόμενους τα πραγματικά αίτια του επαπειλούμενου πολέμου και καλούν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια της 15ης Φλεβάρη

Από πρόσφατη πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας
Από πρόσφατη πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας
Την επιτακτική ανάγκη το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να προσλάβει διαστάσεις παλλαϊκού ξεσηκωμού ενόψει ενός άδικου, βρώμικου πολέμου που συν τοις άλλοις «κυοφορεί» και βαρύτατες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή και τους λαούς της, έχει επισημάνει από καιρό το ΚΚΕ, διαθέτοντας ταυτόχρονα σε αντιστοιχία λόγων και έργων, όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία αυτού του στόχου.

Για την προετοιμασία των αντιπολεμικών συλλαλητηρίων στις 15 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα, οι κομμουνιστές υλοποιούν ένα πλατύ πρόγραμμα δράσης, με επισκέψεις και συγκεντρώσεις σε εργοστάσια, επιχειρήσεις, συνοικίες... Στοχεύοντας όχι μόνο στη μαζική λαϊκή συμμετοχή στην κινητοποίηση εκείνης της μέρας, αλλά και στο να αποτελέσει αυτή την απαρχή για το ξεδίπλωμα μιας πολύμορφης, μαχητικής λαϊκής παρέμβασης και δράσης κατά του πολέμου και των φορέων του, με σαφή απαίτηση η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνον να μη συμμετέχει στον πόλεμο που πρόκειται να αρχίσουν οι ιμπεριαλιστές αλλά να διακόψει αμέσως και τη μέχρι τώρα εμπλοκή της - που και η ίδια έχει παραδεχτεί πως γίνεται με διάφορους τρόπους - στην προετοιμασία του.

Αυτός ο πόλεμος μπορεί να αποτραπεί. Χρειάζεται όμως όλες τις δυνάμεις στο «πόδι», απαιτεί παγκινητοποίηση, απαιτεί τη μέγιστη δυνατή κατάθεση χρόνου και δυνάμεων από τον καθένα, έμπρακτα, στην υπόθεση της ανάπτυξης ενός ρωμαλέου κινήματος. Ως τις 15/2 σε όλη την Ελλάδα ας ενταθούν οι ατομικές και συλλογικές προσπάθειες, ας ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε εκείνη τη μέρα να πραγματοποιηθούν συγκλονιστικά σε όγκο και παλμό αντιπολεμικά συλλαλητήρια.

Στα παραπάνω πλαίσια μια σειρά περιοδείες προγραμματίζουν για τις επόμενες μέρες οι Κομματικές Οργανώσεις της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις θέσεις του ΚΚΕ για τον επερχόμενο πόλεμο στο Ιράκ και για τις συνέπειες που πρόκειται να έχει και κυρίως να τους καλέσουν να πάρουν τη θέση τους στο αντιπολεμικό κίνημα. Πιο συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω περιοδείες:

Στην Αθήνα

-- Τη Δευτέρα, 10/2, στις 7 π.μ., συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια, με τον Μπ. Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη, 11/2, στις 7 π.μ., στην ΕΥΔΑΠ στο Φάληρο με τον Β. Τιρτιράκη και στις 8 π.μ. στη ΔΕΗ στη Συγγρού, με τον Μπ. Αγγουράκη.

-- Την Τετάρτη, 12/2, στις 6.30 π.μ., στην ΕΥΔΑΠ στον Ακροκέραμο, στις 7 π.μ. στη ΔΕΗ στη Φιλοθέη με τον Σπ. Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και στις 2 μ.μ. στην AEG στο Κρυονέρι.

-- Την Πέμπτη, 13/2, στις 8 π.μ., στην ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο με το Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον Πειραιά

-- Τη Δευτέρα 10/2, στο Τζάνειο θα περιοδεύσει ο Κ. Τζατζάνης μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ και στο Κρατικό ο Γ. Τούσσας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 11/2, στους εργαζόμενους του Δήμου Κερατσινίου η Ελένη Παπαδοπούλου μέλος της ΕΠ, του Δήμου Πειραιά ο Μ. Φιορεντής μέλος του Γραφείου της ΕΠ, του Δήμου Περάματος ο Γ. Πατσιλινάκος μέλος της ΕΠ, του Δήμου Δραπετσώνας ο Α. Ζαζόπουλος μέλος της ΕΠ, στο Μετροπόλιταν - Ιδιωτικές Κλινικές ο Μ. Νουφαρίτσης μέλος της ΕΠ της ΚΟΠ.

-- Την Τετάρτη 12/2, στην ΕΥΔΑΠ στο Ακροκέραμο ο Μ. Νουφαρίτσης, στον ΗΣΑΠ ο Σ. Κωτσαντής μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΠ του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού ο Στ. Κριεζής μέλος του Γραφείου της ΕΠ, στο Λιμάνι και στον ΟΛΠ ο Βάσσος Σταμάτης μέλος του Γραφείου της ΕΠ, στους εργαζόμενους του Δήμου Ρέντη ο Π. Γιαννακόπουλος μέλος της ΕΠ, στα Τσαγκαράδικα στου Ρέντη η Ελλη Τσιμπόγλου μέλος της ΕΠ της ΚΟΠ.

-- Την Πέμπτη 13/2, στη ΔΕΗ «Ελαΐδα» ο Ν. Σοφιανός μέλος της ΚΕ, στην ΠΙΤΣΟΣ ο Στ. Κριεζής, στους εργαζόμενους του Δήμου Σαλαμίνας η Ρούλα Καλογερόγιαννη μέλος του Γραφείου της ΕΠ, στα μηχανουργεία της Ζώνης ο Γ. Πατσιλινάκος, στην ΙΟΝ ο Μ. Φιορεντής, στο Λιμάνι στα καράβια ο Γιώργος Τούσσας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Παρασκευή 14/2 στη ΔΕΗ στα Καμίνια ο Κ. Τζατζάνης, στο ΟΑΕΔ Πειραιά ο Ι. Πουντίδης μέλος της ΕΠ, στους εργαζόμενους του Δήμου Νίκαιας ο Ν. Σοφιανός, στο κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ ο Γ. Τούσσας, στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ η Κατερίνα Καλαρουτάκου μέλος της ΕΠ, στα στεριανά μηχανουργεία ο Ι. Πουντίδης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Μ. Νουφαρίτσης, στην «Κολγκέιτ» ο Γ. Μανουσογιαννάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ