Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μάλλον προς εκποίηση...

Βέβαια, το ΕΚΑΒ ποτέ δεν αναπτύχθηκε πλήρως σε εθνική κλίμακα και έτσι η επείγουσα ιατρική στη χώρα μας δεν μπορεί να προσφέρει εκείνες τις υπηρεσίες που θα 'πρεπε και μπορούσε. Μάλιστα, το ΕΚΑΒ ήταν ένα απ' τα θέματα της χτεσινής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό και οι αποφάσεις - όπως και για τα άλλα θέματα της Υγείας - θα ανακοινωθούν μετά το Υπουργικό Συμβούλιο της 13.2.2003.

Πάντως, αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εκποίηση το φιλέτο του ΕΚΑΒ, οι αεροδιακομιδές. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση αν και η κυβέρνηση κλείνει προς την αγορά υπηρεσιών, που σημαίνει ότι το πιο ευαίσθητο κομμάτι εκχωρείται στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Ενα απ' τα επιχειρήματα που προβάλλονται είναι πως το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να είναι «αεροπορική εταιρία» και να ασχολείται με την πτήση των ελικοπτέρων.

Και ποιος τους είπε πως το υπουργείο Υγείας πρέπει να γίνει αεροπορική εταιρία; Ας συγκροτήσουν έναν ενιαίο κρατικό φορέα που θα αναλάβει την εποπτεία, την υποστήριξη και προπαντός τις πτήσεις των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Λύσεις τεχνικές υπάρχουν, όταν υπάρχει και η πολιτική βούληση. Αλλιώς ισχύει αυτό που λέει ο κόσμος: Οποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μήνες κοσκινίζει... τεχνοκρατικές λύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ