Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... πλασιέ

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε πλασιέ των συμφερόντων της «Αγροτικής Ασφαλιστικής» και της γαλλικής εταιρίας «ΑG2R» μετατράπηκε ουσιαστικά η ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ, η οποία, το τελευταίο διάστημα, σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση, έχει αναλάβει να πείσει τους εργαζόμενους πόσο «ωφέλιμη» είναι η ένταξη του Ταμείου τους (ΤΑΠ - ΟΤΕ) στο ΙΚΑ και πόσο «τυχεροί» είναι που τους παρέχεται η δυνατότητα να ιδρύσουν το πρώτο «επαγγελματικό ταμείο».

Υπηρετώντας πιστά αυτό το ρόλο, η ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ διοργάνωσε προχτές ημερίδα για το Ασφαλιστικό. Στην πραγματικότητα, παρείχε βήμα στον εκπρόσωπο της Αγροτικής Ασφαλιστικής, καθηγητή Δ. Γερμίδη και αυτόν της γαλλικής εταιρίας, να ξεδιπλώσουν τα επιχειρήματά τους και να επιχειρήσουν να πείσουν τους παριστάμενους, ότι έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να αναλάβουν σαν αποκλειστικοί σύμβουλοι, την ίδρυση και διαχείριση επαγγελματικού ταμείου των εργαζομένων στον ΟΤΕ, εν είδει θυγατρικής τους.

Στην ημερίδα, βέβαια, συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΕΣΚ, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα γι' αυτή τη συμπαιγνία και στηλίτευσαν το ρόλο της ηγεσίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ, επισημαίνοντας ότι η ημερίδα θα έπρεπε να αποτελέσει βήμα συζήτησης και έκφρασης των ανησυχιών των εργαζομένων, αλλά και οργάνωσης της αντίστασής τους στην αντιασφαλιστική επίθεση που δέχονται.

Ολ' αυτά, όμως, τα ακούει μάλλον βερεσέ η ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ. Ας το πάρουν υπόψη τους οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ