Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο Μπους, ο Ουέλς και οι ... Αρειανοί

Αμερικανικές στρατιές διακοσίων και πλέον χιλιάδων ανδρών, εξοπλισμένων με τα τελειότερα όπλα, είναι έτοιμες να καταλάβουν το Ιράκ, να εγκατασταθούν στην περιοχή και να «αναμορφώσουν» προς το συμφέρον των ΗΠΑ τον πολιτικό και γεωγραφικό χάρτη της. Οι αντιδράσεις, όμως, είναι πολλές.

Οι σχεδιαστές του εγκλήματος, οι επιτελείς της κυβέρνησης Μπους, ξέρουν ότι πρέπει να ευνουχίσουν την κοινή γνώμη, να κάμψουν τις αντιστάσεις. Εδώ αρχίζει ο ψυχολογικός πόλεμος. Μόνον που είναι ένας πόλεμος κατά του ίδιου του αμερικανικού λαού!

Ο Λευκός Οίκος - επαναλαμβάνοντας την τακτική εκείνης της περίφημης εκπομπής του Ορσον Ουέλς ότι επιτίθενται οι ...Αρειανοί κατά της Αμερικής! - καλλιεργεί το φόβο στην αμερικανική κοινωνία, σπέρνοντας φήμες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα σε αμερικανικό έδαφος. Από χτες το νέο υπερυπουργείο για την εσωτερική ασφάλεια κήρυξε τη χώρα σε «πορτοκαλί» συναγερμό, ο οποίος, στην κλίμακα ετοιμότητας, είναι μια «σκάλα» πριν την εμπόλεμη κατάσταση. Την ίδια στιγμή τα ΜΜΕ βοηθούσαν να δημιουργηθεί το κλίμα πανικού, μεταφέροντας «πληροφορίες» για την ομάδα των τρομοκρατών, η οποία - κατά τα «ρεπορτάζ» - είχε ξεκινήσει την αποστολή της να πλήξει τις ΗΠΑ με πυραύλους που θα φέρουν κεφαλές με βιολογικά ή χημικά «όπλα»...

Το κλίμα φόβου και πανικού στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι απαραίτητο τούτες τις μέρες προκειμένου να δικαιολογηθούν οι επερχόμενες σφαγές και να περιοριστούν οι φιλειρηνικές φωνές.

Αλλωστε, οι μηχανισμοί πλύσης εγκεφάλου χτύπησαν την κατάλληλη στιγμή: `Η είναι τυχαίο ότι ο «πορτοκαλί συναγερμός» χτύπησε ακριβώς την ώρα που κλιμακώνονται οι αντιπολεμικές αντιδράσεις στην Αμερική και μόλις λίγες μέρες αφότου ο Δήμος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση της αντιπολεμικής συγκέντρωσης και πορείας που έχει προγραμματιστεί για τις 15 του μηνός;

(Σ.σ.: Λέτε το σχέδιο του Μπους να περιλαμβάνει, τελικά, ακόμα και χτύπημα κατά της ...Αμερικής;)


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ