Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΤΙΟ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Στη δουλιά με... διόδια!

Τη δωρεάν διέλευση από τη σήραγγα των κατοίκων της περιοχής ζητούν με Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ

Την παρέμβαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών, ώστε να μην πληρώνουν διόδια οι κάτοικοι του Ακτίου και της Πρέβεζας οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να περνούν καθημερινά από την υποθαλάσσια ζεύξη για να πάνε στις δουλιές τους ή τα παιδιά τους στο σχολείο, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Παναγιώτης Κοσιώνης.

Οπως τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών αυτών είναι τεράστια και κάνει προβληματική την επιβίωσή τους. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι το πρόβλημα είναι δυνατόν να λυθεί με τον εφοδιασμό ειδικών καρτών των κατοίκων του Ακτίου και της γύρω περιοχής που εργάζονται στην Πρέβεζα, καθώς και των παραγωγών και κατοίκων της Πρέβεζας που έχουν τις δουλιές τους στην περιοχή του Ακτίου, για δωρεάν διέλευσή τους από τη σήραγγα.

Κινδυνεύει ο οικισμός Βουβοποτάμου

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ με άλλη Ερώτηση που απευθύνουν προς τους υπουργούς Γεωργίας και ΠΕΧΩΔΕ, ζητούν να παρθούν μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία των περιουσιών και των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Βουβοποτάμου του Δήμου Φαναρίου του νομού Πρέβεζας.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή δημιουργήθηκαν ρήγματα σε αρδευτική διώρυγα που διοχετεύει νερό σε περίπου 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Είναι έντονος - τονίζουν - ο κίνδυνος το νερό που διαφεύγει από τα ρήγματα να παρασύρει όλο τον οικισμό Βουβοποτάμου. Ακόμη ενδέχεται τους καλοκαιρινούς μήνες να μην μπορούν να ποτιστούν τα χωράφια, αφού το νερό θα φεύγει από τις ρωγμές και θα χάνεται στα πρανή του βουνού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ