Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Οι διαδηλωτές μηνύουν την πόλη της Νέας Υόρκης

Από την ειδική μεταχείριση που είχαν οι διαδηλωτές σε πρόσφατες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στη «χώρα της ελευθερίας»

Associated Press

Από την ειδική μεταχείριση που είχαν οι διαδηλωτές σε πρόσφατες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στη «χώρα της ελευθερίας»
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Μήνυση κατά της πόλης της Νέας Υόρκης κατέθεσαν την Πέμπτη οργανώσεις οι οποίες αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράκ, λόγω της άρνησής της να παράσχει άδεια για την πραγματοποίηση διαδήλωσης η οποία θα κατέληγε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, την επόμενη βδομάδα. Οι οργανώσεις, υπό το όνομα - «ομπρέλα»Ενωμένοι Για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη, ζητούν με τη μήνυσή τους από Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ να «αναγκάσει» την πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία όπως τονίζουν «παραβιάζει τα συνταγματικά τους δικαιώματα που προβλέπει η Πρώτη Τροπολογία», να τους παραχωρήσει την άδεια για τη διαδήλωση, η οποία προγραμματίζεται για τις 15 του Φλεβάρη.

Η δημαρχία αρνήθηκε να δώσει άδεια για τη διαδήλωση και «αντιπρότεινε», σύμφωνα με το δικηγόρο που εργάζεται γι' αυτήν, Τζέφρι Φριλάντερ, να γίνει η συγκέντρωση σε μια πλατεία σε αρκετή απόσταση από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, για να μην «παρεμποδιστούν» οι εργασίες του Οργανισμού και να μην «τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια». Ωστόσο, ο δικηγόρος Κρις Νταν, που κατέθεσε τη μήνυση, είπε μια διαφορετική ιστορία: η δημαρχία, τόνισε, αρνήθηκε να δώσει άδεια για «οποιαδήποτε» πορεία και συγκέντρωση.

Στη συγκέντρωση της 15ης Φλεβάρη αναμένεται να συγκεντρωθούν χιλιάδες κόσμου, ενώ ομιλητές και συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, θα είναι ο τιμημένος με Νόμπελ Νοτιοαφρικανός αρχιεπίσκοπος και μαχητής κατά του Απαρτχάιντ Ντέσμοντ Τούτου, καλλιτέχνες όπως η Πάτι Σμιθ, η Αντζελα Ντέιβις, ο Χάρι Μπελαφόντε και ο Ντάνι Γκλόβερ, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο τρίτος και εκπρόσωποι των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.


Associated Press


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ