Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: «Ο κ. Πανταγιάς αποτελεί και εκ της ιδιότητός του ως σύμβουλος Τύπου του πρωθυπουργού μια από τις πλέον ακραίες εκφάνσεις ενός συστήματος "παρέας" που διατρέχει κυβερνητικά στελέχη, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, γνωστούς δημοσιογράφους και παράγοντες ποδοσφαίρου την τελευταία επταετία. Ενός συστήματος, που βασίζεται στις αμοιβαίες "εξυπηρετήσεις", την "αλληλοϋποστήριξη", και την επιβολή του νόμου της σιωπής, όπου τούτο επιβάλλουν τα κοινά συμφέροντα. Συμφέροντα, τα οποία ως φαίνεται επιχειρείται να προωθηθούν με οιαδήποτε μέσα. Το χειρότερο δε, είναι, πως ο κ. Σημίτης - παρά τη ρητορική του αντίθεση προς το φαινόμενο - όπως κατεδείχθη από τις χθεσινές εξελίξεις, αυτό το σύστημα της "παρέας" δεν μπόρεσε να το ελέγξει ούτε στο πλέον στενό περιβάλλον του» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ...: «Ολα αυτά δεν είναι παρά καβγάδες νομής μιας εξουσίας, η οποία βρίσκει χώρο στις εφημερίδες μόνο και μόνο επειδή εξακολουθεί να υπάρχει η εξουσία. Κι αυτό είναι το χειρότερο... Αν τους καθίσεις όλους γύρω από ένα τραπέζι δεν έχουν την παραμικρή διαφορά. Τσακώνονται "περί όνου σκιάς" - η φράση είναι του ίδιου του Σημίτη και την είπε στην τελευταία συνεδρίαση του Εκτελεστικού, όταν αδυνατούσε να καταλάβει πού διαφωνούσαν ο Λαλιώτης με τον Νεονάκη» (Ι.Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ -«ΒΗΜΑ»).

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ: «Η χθεσινή αποπομπή Πανταγιά για τις κατά καιρούς υπερβάσεις των αρμοδιοτήτων του ασφαλώς δε χαρακτηρίζει το σύνολο του πρωθυπουργικού γραφείου, σηματοδοτεί όμως την ανάγκη και για προσεκτικές επιλογές προσώπων και για μεγαλύτερη σοβαρότητα στον τρόπο λειτουργίας των κυβερνητικών οργάνων» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: «Τα αίτια που προκάλεσαν την παραίτηση του κ. Γιώργου Πανταγιά, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, εφ' όσον αληθεύουν όσα έγιναν γνωστά, δημιουργούν όχι ηθικό, αλλά πολιτικό θέμα για τον Κώστα Σημίτη. Για όσα πράττουν και δηλώνουν οι άνθρωποι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, όλα τα στελέχη του Πολιτικού του Γραφείου, έχει ευθύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ