Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«Προσπαθούν» οι επιθεωρητές

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Καθ' οδόν για Βαγδάτη όπου αναμένεται να φτάσουν σήμερα, βρίσκονται ο επικεφαλής της UNIMOVIC, Χανς Μπλιξ και ο διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.

Στις χτεσινές τους δηλώσεις από την Κύπρο, και οι δύο αφήνουν κάποια διφορούμενα περιθώρια, το καλύτερο που θα μπορούσαν ίσως να κάνουν, αφού δρουν υπό το καθεστώς αφόρητων πιέσεων...

Καταρχήν, ο επικεφαλής των επιθεωρητών, Χανς Μπλιξ, δήλωσε πως το Ιράκ δε συνεργάζεται επαρκώς, και πρόσθεσε πως εάν η Βαγδάτη δεν αλλάξει στάση, η έκθεση που θα υποβάλλουν την επόμενη Παρασκευή στον ΟΗΕ θα καταγράφει την απογοήτευσή τους. Ομως, όπως ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη, οι επιθεωρητές είχαν την πρώτη συνέντευξη με Ιρακινό επιστήμονα χωρίς την παρουσία Ιρακινών αξιωματούχων, γεγονός που σύμφωνα με τις δηλώσεις Μπλιξ αποδεικνύει ότι το Ιράκ προσπαθεί να συνεργαστεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ελ Μπαραντέι, που τόνισε πως πρέπει να «κλείσουν» τα θέματα των χημικών και βιολογικών πυραύλων και υπογράμμισε «ο χρόνος που περνάει είναι κρίσιμος και πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει πρόοδος, ότι συμβαίνουν δραστικές αλλαγές από την πλευρά του Ιράκ στο θέμα της συνεργασίας του σε αυτούς τους τομείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ