Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ συνελήφθησαν χτες τα ξημερώματα στην Αγ. Παρασκευή μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ομάδων νεαρών. Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα που έγραφαν σε τοίχους της πλατείας της περιοχής δέχτηκαν επίθεση από 10 άτομα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι πρώτοι. Αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από την τελευταία ομάδα και όπως προέκυψε από την έρευνα των διωκτικών αρχών, είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία καθώς είχαν συλληφθεί κατηγορούμενοι για επεισόδια εναντίον ανδρών των ΜΑΤ.

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΜΕΒΓΑΛ»: Με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων συνεχίστηκε χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η εκδίκαση της υπόθεσης εκβίασης της «ΜΕΒΓΑΛ». Ο εκτελωνιστής Π. Αναγνωστόπουλος, ο τέως γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Π. Αδαμόπουλος και ο σιτέμπορος Κ. Κωνσταντινίδης δήλωσαν πως είναι αθώοι και «θύματα» σκευωρίας λόγω των σχέσεών τους με πολιτικούς παράγοντες της χώρας. Ο Κ. Κωνσταντινίδης μίλησε και για επιμονή του προέδρου της «ΜΕΒΓΑΛ», Π. Παπαδάκη, να καταβάλει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν και το ποσό που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι προκειμένου να εξαλείψουν πρόστιμο σε βάρος της εταιρείας από την επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο Επικρατείας την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αστυφυλάκων, με την οποία αποτάχτηκε από το αστυνομικό σώμα αστυφύλακας. Ο αστυφύλακας συνελήφθη το Μάη του 2000, μετά από τηλεφώνημα περιοίκων, όταν περιφέρονταν στο άλσος απέναντι από τη φοιτητική εστία Ζωγράφου ενδεδυμένος με προκλητική γυναικεία ενδυμασία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ έστειλε χτες ο μητροπολίτης Λάρισας Ιγνάτιος (μετείχε στο συνοδικό δικαστήριο που πήρε την απόφαση να τεθεί η υπόθεση του μητροπολίτη Μεσογαίας στο αρχείο) στον αρχιεπίσκοπο με την οποία σημειώνει ότι δεν αποφάσισε από μεροληψία ή γιατί πείστηκε για την αθωότητα του Παντελεήμονα, αλλά λόγω αμφιβολιών. Εκ των υστέρων, όπως σημειώνει, βλέπει ότι η κρίση του ήταν εσφαλμένη γιατί δημιούργησε πρόβλημα στην Εκκλησία.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ χτες μετά την απολογία του στον ανακριτή δημοσιογράφος, εργαζόμενος στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε με μαχαίρι σε βάρος Νιγηριανού μετανάστη, που παραλίγο το χτύπημα θα στοίχιζε τη ζωή στο μετανάστη. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ