Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Τσιμεντοποίηση 25 στρεμμάτων στην Ακαδημία Πλάτωνος

Την επιχειρούμενη παράδοση και τσιμεντοποίηση 25 περίπου στρεμμάτων, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, με ευθύνες τόσο της δημοτικής αρχής Αθήνας, όσο και των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Το θέμα έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Στέλιος Λάμπρου.

Συγκεκριμένα, αν και είχε παρθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (23/2/09) για «αναστολή οικοδομικών αδειών και εργασιών για ένα χρόνο» στην εν λόγω έκταση, που είχε οριστεί ως δημόσιος χώρος, η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ, εισηγήθηκε, στο Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας την αλλαγή χρήσης και τη μετατροπή της έκτασης αυτής σε οικοδομήσιμη και μάλιστα με συντελεστή δόμησης 3 (δηλ. οικοδομούνται 75.000 τετρ. μέτρα περίπου). Η απαράδεκτη αυτή εισήγηση προωθήθηκε, ώστε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα με πρόταση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού!

Οι ευθύνες της διοίκησης του δήμου είναι τεράστιες. Η Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως άφησε να περάσει η προθεσμία των 45 ημερών που προβλέπει ο νόμος, κατά την οποία όφειλε να αντιδράσει σε αυτή την οικοπεδοποίηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό για την απαλλοτρίωση της έκτασης μεταφέρεται στους προϋπολογισμούς του δήμου, από χρόνο σε χρόνο χωρίς, όμως, να έχει υλοποιηθεί!

Αυτή η απόπειρα τσιμεντοποίησης έρχεται σε συνέχεια των επιχειρούμενων τσιμεντοποιήσεων γειτονικών οικοπέδων, στην Ακαδημία Πλάτωνος, από τη Νομαρχία Αθηνών και την εταιρεία ΑΚΤΩΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ