Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΩΝ
Κινητοποιήσεις με αιτήματα που δεν απαντούν στα προβλήματα

Κινητοποιήσεις με περιορισμένα αιτήματα που δε λύνουν το οικονομικό πρόβλημα των νομαρχιών, αποφάσισε χτες το ΔΣ της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ). Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε στις 29 Αρπίλη να κλείσουν οι νομαρχίες και να πραγματοποιηθεί πορεία στη Βουλή και στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας, στις ηγεσίες των οποίων οι νομάρχες θα καταθέσουν τα αιτήματά τους για: επίλυση του οικονομικού προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών και της συντήρησης του οδικού δικτύου, ψήφιση του Κώδικα ΝΑ και στελέχωση των νομαρχιών.

Η ηγεσία της ΕΝΑΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) αρκείται στη διεκδίκηση της ευκαιριακής επίλυσης υπαρκτών προβλημάτων, όπως η κάλυψη του κόστους μεταφοράς μαθητών ή η αναγκαιότητα πρόσληψης προσωπικού, χωρίς να θίγει την ουσία που είναι η περιορισμένη έως εξευτελιστική χρηματοδότηση των νομαρχιών, η παγίωσή τους σε μηχανισμούς που διεκπεραιώνουν κρατικές αποφάσεις, χωρίς πολιτικά περιθώρια να αναπτύξουν δράση σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Ρόλο, άλλωστε, που αποδέχτηκαν οι νομάρχες και στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριό τους, όταν «διεκδίκησαν» την υλοποίηση από τις νομαρχίες της αντιλαϊκής πολιτικής που χαράσσει το κράτος. Οταν διεκδίκησαν «ενεργό ρόλο» στην εφαρμογή από τις νομαρχίες προγραμμάτων στήριξης των ανέργων ή των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων, που διαιωνίζουν δηλαδη την ανισοτιμία και αδικία. Οταν επαναπρότειναν την... οικονομική αυτοδυναμία του θεσμού, με τη μεταφορά σε αυτόν φορολογικών πόρων, με τη διατήρηση δηλαδή του υπάρχοντος άδικου φορολογικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ