Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο Νομό Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Καλαμαριάς, σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την απόφαση του Δήμου Καλαμαριάς, να αποχαρακτηριστεί χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων για να μετατραπεί σε χώρο οικοδομήσιμο, αντί να διεκδικήσει αγωνιστικά να δοθεί από την κυβέρνηση το ποσό απαλλοτρίωσης και να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες του χώρου.

Οι κάτοικοι της περιοχής υπέβαλαν ένσταση στην απόφαση του Δήμου Καλαμαριάς και της γνωμοδότησης του Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι ζητούν από το 2001 να μην υπάρξει αλλαγή χρήσης του χώρου. Τονίζουν ότι η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη λόγω του ότι περικλείεται από τρεις κεντρικές οδούς και αυτός ο χώρος συνιστά τη μοναδική πηγή οξυγόνου στην περιοχή, καθώς περιβάλλεται από δέντρα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση:

  • Για την ακύρωση του αποχαρακτηρισμού του χώρου.
  • Για την κατοχύρωση του κοινόχρηστου και κοινωνικού χαρακτήρα του χώρου άθλησης προς όφελος του λαού της περιοχής, με ταυτόχρονη μεταβίβαση του συγκεκριμένου χώρου στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου με νόμιμη αποζημίωση στους ιδιοκτήτες του χώρου.
* * *

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Εκατοντάδες οδοντοτεχνίτες που έχουν φοιτήσει στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και έχουν συμπληρώσει πάνω από 3 χρόνια πρακτικής άσκησης, αναμένουν εδώ και 3 χρόνια τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων, που προβλέπει ο Νόμος 1666/86, ώστε να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη.

Ετσι αναγκάζονται να παραμένουν υπάλληλοι των εργαστηριούχων οδοντοτεχνιτών, με πολύ μικρές αμοιβές, χωρίς ωράριο και κανονικά πληρωμένες υπερωρίες, χωρίς το επάγγελμά τους να χαρακτηρίζεται ανθυγιεινό κ.ά.

Υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί που έχουν φτάσει σε ηλικία 40 ετών, έχουν δημιουργήσει οικογένειες, χωρίς να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και ζουν από τις πενιχρές αμοιβές του μισθωτού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν προκειμένου να αποδοθούν επαγγελματικά δικαιώματα στους απόφοιτους της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης.
  • Εάν πρόκειται να λάβουν μέτρα τήρησης και ελέγχου της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλους τους εργαζόμενους στα αναφερόμενα εργαστήρια.
* * *

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ: Σε λίγες μέρες θα γίνει κλήρωση 247 κατοικιών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στη Γιάννουλη Λάρισας, στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 2.500, που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση. Είναι φανερό ότι ούτε 1 στους 10 δε θα πάρει κατοικία και θα περιμένει την ένταξή του σε νέο πρόγραμμα μετά από χρόνια. Αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο στη Λάρισα. Γενικότερα ο ΟΕΚ έχει πολύ λίγα κατασκευαστικά προγράμματα, με κατοικίες που δίνονται στους δικαιούχους σημαντικά φθηνότερα.

Το ΚΚΕ και τα ταξικά συνδικάτα επανειλημμένα έχουν προτείνει να αλλάξει αυτή η κατάσταση στον ΟΕΚ. Ταυτόχρονα προτείνουν να υπάρξει, με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος, ευρύτατο πρόγραμμα λαϊκής στέγης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής ΕΡΩΤΟΥΝ την αρμόδια υπουργό τι μέτρα θα πάρει για να αντιμετωπιστεί το όλο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ