Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ψήνουν νέο «κοινωνικό συμβόλαιο»

«Τον περασμένο Δεκέμβριο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και ιδιαιτέρως τα ευρωπαϊκά αντιμετώπισαν με ξεχωριστό τρόπο την ελληνική κοινωνική έκρηξη (...) Δε δίστασαν μάλιστα να συνδέσουν τη νεολαιίστικη έκρηξη με την εξελισσόμενη οικονομική κρίση (...) Οταν υποχώρησαν οι συγκρούσεις στους δρόμους και αναδείχτηκαν τα τρομοκρατικά επεισόδια επανήλθαν, μεταφέροντας νέους φόβους για τη διαμόρφωση συνθηκών αναβίωσης του αντάρτικου πόλης σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο (...) Χθες επίσης ο υπεύθυνος για την Οικονομία κοινοτικός επίτροπος ο κ. Χοακίν Αλμούνια δήλωσε ότι "οι κοινωνικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί και συνεχίζουν να επιδεινώνονται", για να συμπληρώσει ότι "χρειάζεται μια άνοιξη διαλόγου προκειμένου να αποφευχθεί ένα θερμό φθινόπωρο" (...) Οι εντάσεις, ακόμη και οι πιο ακραίες εκδηλώσεις αμφισβήτησης του συστήματος έχουν υπόβαθρο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό (...) Ο νόμος και η τάξη δε θα αποκατασταθούν αν δεν αποκατασταθεί μια νέα πολιτική, οικονομική και κοινωνική ισορροπία» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

με «μηδενική ανοχή»

«Η Νέα Υόρκη επί δεκαετίες κατείχε διεθνώς τα πρωτεία της εγκληματικότητας. Ωσπου βρέθηκε ένας δήμαρχος και άρχισε να εξανθρωπίζει τις γειτονιές μία προς μία. Με αποτέλεσμα να καταστεί βαθμιαία ασφαλής (...) Μήπως τελικά το νεοϋορκέζικο υπόδειγμα ταιριάζει πιο πολύ στην Αθήνα;» (από το κύριο άρθρο επίσης στο ΒΗΜΑ).

Ετσι που ο θύτης να εμφανίζεται σαν θύμα

«Ο ιδιοκτήτης του ομίλου Alumil και πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Γιώργος Μυλωνάς προχώρησε στη μείωση του χρόνου εργασίας κατά 1,5 ώρα την ημέρα και κατά 20% των αποδοχών τους. Η μείωση ισχύει για 2.500 εργαζόμενους (...) "Είναι άδικο να στοχοποιείται η Alumil επειδή εγώ είμαι πρόεδρος του ΣΒΒΕ" δήλωσε ο Γ. Μυλωνάς. Χαρακτήρισε άδικη την κατηγορία του ΠΑΜΕ ότι απολύθηκαν 3 που δεν υπέγραψαν τη συμφωνία» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ