Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τετραήμερο πολύμορφων εκδηλώσεων

Με το τετραήμερο εκδηλώσεων που ξεκινά από αύριο Σάββατο, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας (ΣΑΣΛ) συνεχίζει πολύμορφα τη δράση που ανέπτυξαν οι μαθητές το προηγούμενο διάστημα. Μέσα από τις εκδηλώσεις, οι μαθητές αναδεικνύουν τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, όπως η οικονομική κρίση, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, η ένταση της καταστολής, η σφαγή του παλαιστινιακού λαού, οι απολύσεις κλπ. και καλούν όλους τους φορείς να στηρίξουν την πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Αύριο Σάββατο, συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο θέλουμε» στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 7.30 το απόγευμα με τη συμμετοχή μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Την Κυριακή 22 Μάρτη τουρνουά μπάσκετ (3Χ3) από ομάδες μαθητών, στις 4.00 το μεσημέρι στο Πάρκο του Αγίου Αντωνίου. Τη Δευτέρα 23 Μάρτη, «Μέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό», με πρωτοβουλίες στα σχολεία. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 24 Μάρτη με συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, έκθεση φωτογραφίας και σκίτσου, με κεντρικό σύνθημα «Η οργή μας να γίνει αγώνας», στις 12 το μεσημέρι, μετά τις σχολικές γιορτές στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Παράλληλα, το ΣΑΣΛ χαιρετίζει τους χιλιάδες λαού και νεολαίας που έδωσαν το «παρών» την περασμένη Κυριακή στο Κιλελέρ, όπου αντιπροσωπεία από τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Λάρισας και Τρικάλων, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα των αγροτών, παραβρέθηκε και κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του αγρότη. Μπροστά στην απεργία στις 2 Απρίλη, καλεί τα μαθητικά συμβούλια να πάρουν αποφάσεις, να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους και να συμμετέχουν μαζί με γονείς, καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους δίνοντας δυναμική απάντηση στις απολύσεις και στις συνέπειες της κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ