Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Απλήρωτοι εργαζόμενοι και αδιέξοδο με τη μεταφορά

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν από χτες οι οδηγοί και συνοδοί των σχολικών λεωφορείων του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Ιλίου διαμαρτυρόμενοι, γιατί είναι απλήρωτοι απ' το Δεκέμβρη του 2008, δεν έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας και δουλεύουν ανασφάλιστοι. Η κατάσταση αυτή, που είναι ίδια για τους εργαζόμενους σε σχολικές μονάδες που διαθέτουν λεωφορεία, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που κάνει «μπαλάκι» τις ανάγκες των μαθητών με ειδικές ανάγκες και των εργαζομένων του χώρου, που υποβαθμίζει παραπέρα την ειδική αγωγή, χρησιμοποιώντας ως «όχημα» τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους οι περίπου 30 μαθητές του σχολείου που μεταφέρονται με τα σχολικά λεωφορεία. Το σχολείο επισκέφτηκαν χτες εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ και του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Οι οδηγοί και συνοδοί κατήγγειλαν ότι χρόνια τώρα υπάρχει η απαράδεκτη κατάσταση και απαίτησαν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς, αλλά και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι εκπρόσωποι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος υπογράμμισαν ότι το πρόβλημα είναι ενιαίο για όλα τα ειδικά σχολεία, ότι συνειδητά οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα αρνούνται να δώσουν οριστική λύση. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν, μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες και σε συντονισμό με τις αγωνιστικές δυνάμεις του χώρου για δημόσια ασφαλή μεταφορά, με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, για δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου ειδική αγωγή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Σε σύσκεψη συντονισμού του αγώνα των σχολείων που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα καλούν οι γονείς του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κωφών και Βαρηκόων στην Αγία Παρασκευή, που είχαν προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε κατάληψη του σχολείου, διεκδικώντας τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο. Οι γονείς προγραμματίζουν σύσκεψη στο ΤΕΕ, την Κυριακή 29 Μάρτη, στις 11 π.μ, όπου έχουν κληθεί όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής και όσοι φορείς υποστήριξαν τον αγώνα του Συλλόγου το προηγούμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ