Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ενταση της αντικομμουνιστικής επίθεσης

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης καλεί τη νεολαία να δώσει μαχητική απάντηση στον αντικομμουνισμό

Η αντικομμουνιστική επίθεση, με προβοκάτσιες κι άλλες μορφές, έχει ενταθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από δυνάμεις του ευρύτερου χώρου των αντιεξουσιαστών, αλλά και καθηγητές του πανεπιστημίου. Στο χώρο του ΑΠΘ, το τελευταίο διάστημα, αυτές οι δυνάμεις σκίζουν αφίσες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, γράφουν αντικομμουνιστικά συνθήματα, κάνουν τραμπούκικες επιθέσεις με πισώπλατα χτυπήματα σε βάρος μελών της ΚΝΕ. Μάλιστα, στην Κτηνιατρική και το Φυσικό, μετά τη χυδαία επίθεσή τους έτρεξαν στην αγκαλιά της ΠΑΣΠ και ζήτησαν να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της ΚΝΕ και της ΠΚΣ...

Με ανακοίνωσή της, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα, μαζί με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, εντείνεται και η επίθεση ενάντια στους κομμουνιστές που πρωτοστατούν στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.

«Εκτός από την Ευρωπαϊκή Ενωση που διοργανώνει εκδηλώσεις ταύτισης του σοσιαλισμού - κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό, φαίνεται ότι και ο Θ. Πάγκαλος, μαζί με τον Γ. Καρατζαφέρη, έχει αναλάβει αντικομμουνιστικό καταμερισμό. Σε επίπεδο πανεπιστημίου, τον παραπάνω ρόλο έχουν αναλάβει από κοινού διάφορες δήθεν "αντικαπιταλιστικές" (τύπου ΕΑΑΚ) και "αντιεξουσιαστικές" δυνάμεις, που σε αγαστή συνεργασία με τις φοιτητικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά», σημειώνει η Οργάνωση.

«Εχουν κάνει την αντι - ΚΝΕ λασπολογία "επιστήμη", με μόνο στόχο να κρύψουν τον "εκκωφαντικό θόρυβο" της συμπόρευσής τους με τις δυνάμεις της ευρωυποταγής,όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα ξεχάσουμε όμως το "πανεκπαιδευτικό μέτωπο" που προωθούσαν, με ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (τύπου ΔΟΕ, ΓΣΕΕ), που τρέχουν στο διάλογο - απάτη της κυβέρνησης, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ.».

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει «τις προσπάθειες για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του φοιτητικού κινήματος, τη συμπόρευσή του με το ταξικό εργατικό κίνημα, στη γραμμή της ρήξης και της ανατροπής της πολιτικής των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού».

Ανυποχώρητα θα συνεχίσει την οργανωμένη πάλη κόντρα στο συμβιβασμό του ευρωμονόδρομου, για να πάρει το φοιτητικό κίνημα τη θέση του στην κοινωνικοπολιτική συμμαχία για την Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ