Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση για τις δομές Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία

Εκτός λειτουργίας εδώ και ένα χρόνο είναι η Καρδιολογική Κλινική στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο ορισμένες φορές ακόμα και ανθρώπινες ζωές, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσει τη λειτουργία της και η Παιδιατρική Κλινική λόγω έλλειψης γιατρών. Το θέμα - μαζί με τα άλλα προβλήματα των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας της περιοχής - έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραϊτης, ζητώντας να καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικό και άλλο προσωπικό.

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Υγείας Γ. Παπαγεωργίου απέδωσε τα προβλήματα και της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας σε μετακινήσεις γιατρών για διάφορους υπηρεσιακούς λόγους. Είπε ότι τα κενά που δημιουργούνται θα καλυφθούν από γειτονικά νοσοκομεία έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πλήρωση των θέσεων.

Η υπόθεση με το Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι καθρέφτης της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, τόνισε, στην παρέμβασή του, ο Ν. Μωραΐτης και κατήγγειλε ότι η μη λειτουργία της Καρδιολογικής του Κλινικής αναγκάζει ασθενείς και συγγενείς να δαπανούν χρήματα για τη μεταφορά τους στην Πάτρα. Το νοσοκομείο Μεσολογγίου, είπε, θυμίζει το γεφύρι της Αρτας, αφού εγκαινιάστηκε πριν από 27 χρόνια από τον τότε υπουργό Υγείας Π. Αυγερινό και μέχρι σήμερα βρίσκεται στα ντουβάρια.

Ο βουλευτής ζήτησε την πλήρη επάνδρωση και στελέχωση των Νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου, κατήγγειλε την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της Υγείας και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για μια υγεία που πραγματικά θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ