Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με νέα ορμή στους αγώνες που έρχονται

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων

Με όπλο το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και με παρακαταθήκη τους πολύμορφους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) συνεχίζει και εντείνει την πάλη του απέναντι στη γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης, βιομηχάνων και ΕΕ. Αυτή η αποφασιστικότητα επιβεβαιώθηκε και στην ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚΛ, την περασμένη Κυριακή, όπου υπερψηφίστηκαν ο απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης για το 2009.

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό του προηγούμενου έτους, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν για το δικαίωμα στη δουλειά, με σημαντικά αποτελέσματα στην αναμέτρηση με την εργοδοσία - επαναπρόσληψη εργαζομένων σε ΚΑΡΦΟΥΡ, ΙΜΠΕΡΙΑΛ, ΔΙΒΑΝΙ, ΑΡΜΟ, ΛΙΝΤΛ -, για την προστασία της ζωής, της υγείας και την ασφάλεια των εργαζομένων, για τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, για την αύξηση των μισθών και συντάξεων, για την υπεράσπιση των μεταναστών, για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, για την εργατική, διεθνιστική αλληλεγγύη.

«Απέναντι στην κλιμάκωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, στο όνομα της κρίσης - τόνισε - στους εκβιασμούς, στη μείωση των μισθών, ημερών εργασίας, στις απολύσεις, χρειάζεται ένα γερό ταξικό μέτωπο εργατών κατά της εργοδοσίας, των κομμάτων του κεφαλαίου και του "ευρωμονόδρομου". Κατά της στρατηγικής των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες, που συνειδητά έτρεξαν για μια ακόμα φορά στα τραπέζια της "συναίνεσης" στηρίζοντας ολόπλευρα την προσπάθεια των βιομηχάνων να δέσουν χειροπόδαρα την εργατική τάξη».

Παρουσιάζοντας το πλαίσιο δράσης ο Τ. Τσιόγκας υπογράμμισε: «Η αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου δεν περιορίζεται στη διεκδίκηση καλύτερων όρων πώλησης της εργατικής δύναμης, αλλά στοχεύει στη συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, στην ανατροπή του εκμεταλλευτικού καθεστώτος. Για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία και το κριτήριο της ανάπτυξης δε θα είναι το κέρδος, αλλά η ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ