Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνός αποχαιρετισμός στον σ. Βασίλη Τσάγγο

«Εφυγε» μόλις 54 χρόνων και κηδεύτηκε χτες

Τον τελευταίο αποχαιρετισμό έστειλαν, χτες, η οικογένειά του, σύντροφοι και φίλοι, στον σ. Βασίλη Τσάγγο, που «έφυγε» από κοντά μας και η κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο Ζωγράφου. Ανάμεσα στους πολλούς συντρόφους και οι Σπύρος Χαλβατζής, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, Ορέστης Κολοζώφ, Αιμ. Αγκαβανάκη, Σπ. Στριφτάρης κ.ά.

Ο σ. Βασίλης Τσάγγος ήταν τόσο νέος, μόλις 54 χρόνων... Γεννήθηκε το 1955 στην κοινότητα Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων. Μεγάλωσε και διαπαιδαγωγήθηκε σε ένα αριστερό - προοδευτικό οικογενειακό περιβάλλον, που είχε το δικό του μερτικό στις θυσίες του λαού μας, με εξορίες και φυλακίσεις στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Δώδεκα μόλις χρόνων, χάνει τον πατέρα του και στα 15 χρόνια του παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει το σχολείο για να δουλέψει στη σκληρή δουλειά του ναυτεργάτη. Μετά τη μεταπολίτευση, δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο Σωματείο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Το 1975 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Αν και χτυπημένος από βαριά σπάνια αρρώστια, επιστρέφει για λίγο στα Γιάννενα όπου συνεχίζει τις σπουδές του στο νυχτερινό Γυμνάσιο - Λύκειο. Το Νοέμβρη του 1976 συνεχίζει τη δράση του στην Αθήνα, στο χώρο της νυχτερινής εκπαίδευσης.

Από το 1979 δουλεύει στο Τμήμα Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στα τέλη του 1987, έρχεται στον «Ριζοσπάστη» με χρέωση στο Τμήμα Παιδείας της εφημερίδας. Ακολούθως, από το 1993, μέχρι που νικημένος από την αρρώστια του καθηλώνεται, αξιοποιήθηκε στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Οπως θα σημειώσει ο σ. Ανδρέας Δενεζάκης, αποχαιρετώντας τον σύντροφο εκ μέρους του Κόμματος, ο σ. Βασίλης Τσάγγος υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση το όραμα για το σοσιαλισμό, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Πιστός στο ΚΚΕ, αταλάντευτα, στα χρόνια της διάσπασης υπερασπίστηκε το Κόμμα, έκανε το χρέος του με το παραπάνω. Κρατάμε στις καρδιές μας ζωντανό το παράδειγμα της ζωής σου και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να 'ρθει η μέρα που θα γίνουν πράξη τα ιδανικά και οι αξίες που αγωνίστηκες. Καλό σου ταξίδι, σ. Βασίλη, «καμάρι μας».

Τα βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στον γιο του σ. Θανάση, εκφράζουν η Διεύθυνση και όλοι οι εργαζόμενοι στον «Ρ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ