Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπαράζ εμπρησμών

Μπαράζ εκρήξεων με γκαζάκια σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 7 το βράδυ σχεδόν ταυτόχρονα έξω από γραφεία πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ τέσσερις τράπεζες, γραφεία της ΝΔ, αλλά και μία έκθεση σκαφών, έγιναν στόχος αγνώστων χθες τα ξημερώματα σε Βύρωνα και Αλιμο στην Αθήνα.

Τα γκαζάκια εξερράγησαν προξενώντας υλικές ζημιές έξω από τα γραφεία του πρώην υπουργού Στ. Παπαθεμελή, του υφυπουργού Εσωτερικών, Κώστα Γκιουλέκα, του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Δημ. Γαλαμάτη, του βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Ορφανού. Δεν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Για μια ώρα, επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης, λόγω των αποκλεισμένων δρόμων και των σταθμευμένων οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, περίπου 25 άτομα, χωρισμένα σε δύο ομάδες, έβαλαν φωτιά σε τέσσερις τράπεζες (Proton Bank, Αγροτική, Eurobank και Τράπεζα Κύπρου) στην οδό Χρ. Σμύρνης, καθώς και στην τοπική Οργάνωση της ΝΔ, στην οδό Αγ. Σοφίας 5. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έβαλαν φωτιές και σε κάδους απορριμμάτων, τους οποίους τοποθέτησαν στη μέση των δρόμων.

Μεγάλες υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε 17 σκάφη της εταιρείας «ΚΑΠΑ MARINES», που βρίσκεται στη διασταύρωση Αλίμου και Λαμίας, στην Αργυρούπολη. Αγνωστοι μπήκαν στο χώρο της έκθεσης και αφού έβαλαν γκαζάκια σε ορισμένα από τα σκάφη, εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον φύλακα της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ