Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν δικαίωμα

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας κατέθεσε χτες ο βουλευτής του Κόμματος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Το τεράστιο κόστος των σχολικών εκδρομών για τους μαθητές της Β'θμιας εκπαίδευσης που έχει ως αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές, καθώς και τα προβλήματα ασφάλειας που έχουν ανακύψει σε σχολικές εκδρομές, καταγγέλλει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας που κατέθεσε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται: «Την περίοδο αυτή, σε όλα τα σχολεία της χώρας προγραμματίζονται οι 3μερες, 4μερες και 5μερες εκδρομές των μαθητών της Β'θμιας Εκπαίδευσης. Οι εκδρομές αυτές, ενώ αποτελούν δικαίωμα για όλους τους μαθητές, σε περίοδο οικονομικής κρίσης είναι πλέον πανάκριβες, με αποτέλεσμα όλο και λιγότερα παιδιά λαϊκών εργατικών οικογενειών να μπορούν να συμμετέχουν σ' αυτές, παρά το γεγονός ότι είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας του κάθε σχολείου. Ετσι, σε αρκετές περιπτώσεις αυτές οι εκδρομές των σχολείων ματαιώνονται, επειδή οι μαθητές δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά κι ο αριθμός των συμμετοχών είναι μικρός».

«Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες παιδιά και φέτος δε θα μπορέσουν να πάρουν μέρος, αφού οι οικονομικές θυσίες των γονιών τους δε φτάνουν. Ο μισθός δεν αρκεί, αφού ήδη πληρώνουν για φροντιστήρια, δάνεια και λογαριασμούς. Ιδιαίτερα σήμερα σε καθεστώς απολύσεων και ανεργίας, το δικαίωμα για τη συμμετοχή στην εκδρομή, γίνεται "ευκαιρία" μόνο για όσους μαθητές έχουν οικονομική δυνατότητα», υπογραμμίζεται και τονίζεται: «Μερικές φορές όμως κι αυτές που πραγματοποιούνται δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας που απαιτούνται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα και με τη μεταφορά και με την παραμονή των μαθητών στον τόπο εκδρομής και μάλιστα κάποιες φορές δυστυχώς και με ανθρώπινα θύματα».

Τέλος, ερωτάται ο υπουργός Παιδείας αν «προτίθεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτεί αυτές τις σχολικές εκδρομές, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να παίρνουν μέρος χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά» και κατά πόσον «προτίθεται η κυβέρνηση να εντείνει τους ελέγχους των αρμόδιων υπουργείων, ώστε να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά και παραμονή των μαθητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ