Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Οι προσφυγικές πολυκατοικίες ν' αναβαθμιστούν με ευθύνη του κράτους

Αντίθετη στην ανταλλαγή του οικοπέδου του ΤΕΕ της οδού Ναυαρίνου με τις προσφυγικές πολυκατοικίες της Αλεξάνδρας η «Συμπαράταξη»

Eurokinissi

Την «απαράδεκτη συμπαιγνία του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Αλαβάνου και του δημάρχου Αθήνας Ν. Κακλαμάνη, για την παράδοση μέρους των Προσφυγικών πολυκατοικιών στην ηγεσία του ΤΕΕ για εκμετάλλευση, με δήθεν αντάλλαγμα την μετατροπή του οικοπέδου του ΤΕΕ (Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου) σε πάρκο», καταγγέλει με ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Οπως σημειώνεται στη σχετικό δελτίο Τύπου, γεννώνται πολλά ερωτήματα για κάθε εργαζόμενο και κάτοικο της πόλης. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν για ακόμα μία φορά συμπεράσματα για το επικοινωνιακό παιχνίδι και τη "χείρα βοηθείας" του προέδρου του ΤΕΕ κ. Αλαβάνου (εκλεγμένου με τη στήριξη ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) και του δήμαρχου της Αθήνας, εκλεγμένου με τη ΝΔ». Η «Συμπαράταξη» στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαζικών φορέων και των κατοίκων και απαιτεί :

  • Οι Προσφυγικές πολυκατοικίες να ανακαινιστούν, να αναβαθμιστούν και να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους με ευθύνη και χρήματα του κράτους (υπουργείο Πολιτισμού, υπ. Υγείας).
  • Να αξιοποιηθούν τα κτίρια για κοινωφελείς σκοπούς, χωρίς καμία εμπορευματοποίηση ή ανταποδοτικότητα. Στις πολυκατοικίες να γίνουν, δημόσιος ξενώνας για συγγενείς των ασθενών του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας», δημόσιος ξενώνας για τις κακοποιημένες γυναίκες, δημόσιος ξενώνας για άστεγους και για άπορους μετανάστες, μουσείο της ιστορίας των Προσφύγων και μουσείο Εθνικής Αντίστασης, χώροι για Πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Να εξασφαλιστεί η παραμονή στα διαμερίσματά τους όσων ιδιοκτητών προσφύγων συνεχίζουν να διαμένουν στις Προσφυγικές, κόντρα στις πολύπλευρες απαράδεκτες πιέσεις της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Τέλος, η «Συμπαράταξη» τονίζει ότι, επειδή οι Προσφυγικές πολυκατοικίες βρίσκονται στην περιοχή της «Διπλής ανάπλασης», θα πρέπει συνολικά η περιοχή από τις πολυκατοικίες έως και τους πρόποδες του Λυκαβηττού να γίνει δημόσιο πάρκο ψηλού πρασίνου, «ανάσα ζωής» για την πολύπαθη περιοχή των Αμπελοκήπων.

«Τουλάχιστον άστοχη», χαρακτηρίζει και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων, την πρόταση ανταλλαγής. «Επιμένουμε», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ότι στο χώρο των προσφυγικών πολυκατοικιών πρέπει να στεγαστούν κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και όχι γραφεία διοίκησης του ΤΕΕ, που θα καταλάβουν σχεδόν όλες τις ελεύθερες πολυκατοικίες με επιπλέον, μάλιστα, προσθήκη αμφιθεάτρου. Πρόκειται για χρήση που δε συνάδει με την ανάπλαση της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ