Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Του έκαναν μήνυση γιατί διεκδίκησε έκταση για χώρο πρασίνου

Μήνυση στο δήμαρχο Πολίχνης γιατί επιμένει να αγωνίζεται για να γίνουν χώρος πρασίνου τα 22,5 στρέμματα του πρώην εργοστασίου φυτοφαρμάκων «ΔΙΑΝΑ» υποβλήθηκε από σύνδικο της πτωχευμένης εταιρείας. Ο δήμος αντέδρασε στον πλειστηριασμό και αρνήθηκε να συναινέσει στην πώληση της έκτασης από το σύνδικο σε ιδιώτη και το γεγονός αυτό προκάλεσε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του δημάρχου Κώστα Θεοδωρίδη.

Οι εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου αποτελούν «τοξική βόμβα» και θα έπρεπε να έχει προχωρήσει η εξυγίανση του εδάφους από τα φυτοφάρμακα που αποτελούσαν μια μεγάλη περιβαλλοντική πληγή της Θεσσαλονίκης.

Οπως τονίζει η δημοτική αρχή της Πολίχνης, σε ανακοίνωσή της:

«Επειτα από την εκπεφρασμένη αντίδραση των πολιτών, ο δήμαρχος Πολίχνης ήρθε σε απόλυτη ρήξη με τα ιδιωτικά συμφέροντα που προσπαθούν να γιγαντώσουν τα κέρδη τους από την αγορά και εμπορική εκμετάλλευση του χώρου της "ΔΙΑΝΑ", δίχως να προηγηθεί έστω και προμελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο έδαφος από τα απόβλητα του εργοστασίου, που μπορεί σήμερα να έχει απομακρυνθεί αλλά για χρόνια μόλυνε την περιοχή. Ο δήμαρχος αρνήθηκε να συνεργήσει στην εγκληματική αδράνεια των υποψήφιων αγοραστών της περιοχής και δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί και τυπικά ο πλειστηριασμός αφού δεν έχουν κατατεθεί από τους υποψήφιους αγοραστές οι σχετικές εγγυήσεις για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από το σύνδικο της πτωχευμένης "ΔΙΑΝΑ" σε βάρος του δημάρχου. Ομως επειδή το δίκιο είναι με το δήμο και το λαό και αυτή η προσπάθεια είναι σίγουρο ότι θα πέσει στο κενό. Φυσικά έχει δρομολογηθεί η νομική αντίδραση από το δήμο, που περιλαμβάνει ακόμη και την ακύρωση της πράξης εφαρμογής της περιοχής και τη μετατροπή της σε χώρο πρασίνου έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ