Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΧΤΙΔΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΚΟΘ ΚΚΕ
Συμπαιγνία για την κατάργηση του ασύλου

Ανακοίνωση σχετικά με την προσπάθεια κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου στο ΑΠΘ

«Συμπαιγνία για τη νομιμοποίηση της κατάργησης του ασύλου» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με στόχο το στήσιμο ενός πανεπιστημίου που θα λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια, καταγγέλλει η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΘ του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή και την τελευταία προβοκατόρικη καταστροφική επίθεση (1/4/09) στο «Κέντρο Δικτύου» του πανεπιστημίου σημειώνει: «Είναι πλέον φανερό και στους πιο δύσπιστους ότι η συμπαιγνία για τη νομιμοποίηση της κατάργησης του ασύλου καλά κρατεί. Φαίνεται μάλιστα ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο εμπνευσμένο από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς».

«Στο σχέδιο αυτό όλοι έχουν το ρόλο τους. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανή τα πρώτα βιολιά. Είναι οι πρυτανικές αρχές και διάφορες τυχοδιωκτικές ομάδες "αντιεξουσιαστών"», σημειώνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι οι παραπάνω είναι πιστοί στους εντολοδόχους τους: Τα κόμματα της πλουτοκρατίας που θέλουν να στήσουν το πανεπιστήμιο που λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια και τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν σε αυτό.

Αλλωστε, το σχέδιο ξεδιπλώνεται εδώ και καιρό με τις διαρκείς δηλώσεις της πρυτανείας για την «ανάγκη επανεξέτασης του ασύλου», αλλά και τις προβοκατόρικες ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι ομάδες αυτές. Για παράδειγμα, υπογραμμίζεται ότι η εισβολή στο Κέντρο Υπολογιστών «είχε σαν αποτέλεσμα, εκ νέου αναζωπύρωση της συζήτησης για το άσυλο και περικύκλωση του πανεπιστημίου από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Ασφάλειας».

Η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία «να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τα επιχειρήματα για κατάργηση του ασύλου, μιας δημοκρατικής κατάκτησης των αγώνων τους. Να μην πάρουν θέση στο ψευτοδίλημμα που εντέχνως καλλιεργείται: 'Η χάος και καταστροφές ή έννομη εφαρμογή της πολιτικής υπέρ της πλουτοκρατίας και ένταση της καταστολής». «Είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος» σημειώνει και καλεί τους φοιτητές, τους εργαζομένους και την εκπαιδευτική κοινότητα που αντιστρατεύεται αυτή την πολιτική, σε συστράτευση και ένταση του κοινού οργανωμένου αγώνα για τη διεκδίκηση ενός πανεπιστημίου των λαϊκών αναγκών και όχι των αναγκών του κεφαλαίου. Ακόμα, επισημαίνει ότι πρέπει να απολογηθούν οι πολιτικές δυνάμεις που είτε στηρίζοντας τις πρυτανικές αρχές είτε σιγοντάροντας τους «αντιεξουσιαστές», «χτυπάνε» επί της ουσίας τα δικαιώματα λαού και νεολαίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις εξελίξεις σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο(2011-02-26 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις και στόχοι για το άσυλο(2009-12-13 00:00:00.0)
Προβοκατόρικη επίθεση(2009-07-29 00:00:00.0)
Ανάγκη οργάνωσης και απάντησης του φοιτητικού κινήματος(2009-01-31 00:00:00.0)
Πρόταση πρόκληση για Πανεπιστημιακή Αστυνομία(2007-08-04 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην απόφαση που καταργεί το άσυλο(2006-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ