Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Αύριο ο δεύτερος εκλογικός γύρος

ΣΚΟΠΙΑ.-- «Ραντεβού» με τις κάλπες έχουν αύριο (Κυριακή) χιλιάδες ψηφοφόροι στην ΠΓΔΜ, καθώς καλούνται να συμμετάσχουν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών και δημοτικών εκλογών.

Φαβορί θεωρείται ο υποψήφιος του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος (VMRO-DPMNE) Γκιόργκι Ιβάνοφ, που στον πρώτο γύρο πήρε 34%, έναντι του αντιπολιτευόμενου συνυποψηφίου του Λιούμπομιρ Φρίτσκοφσκι (που ήρθε δεύτερος με 20% στον πρώτο γύρο). Ωστόσο, πρόεδρος θα εκλεγεί μόνον εάν ψηφίσει έστω και λίγο πάνω από το 40% των ψηφοφόρων. Ειδάλλως, οι εκλογές ακυρώνονται και επαναλαμβάνονται...

Με το πλευρό του Ιβάνοφ έχει συμπαραταχθεί ο αρχηγός του κόμματος των Αλβανών πρώην αυτονομιστών DUI, Αλί Αχμέτι, που έχει συμμαχήσει με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Εντούτοις, ρυθμιστικό ρόλο στην εκλογή προέδρου αναμένεται να παίξει και ο «αντάρτης» του VMRO-DPMNE, πρώην υπουργός, Λιούμπε Μπότσκοφσκι, που στον πρώτο γύρο πήρε 15% και δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση του (έναντι των δύο «μονομάχων»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ