Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι δάσκαλοι

Συνεχίζεται για 31η μέρα η απεργία πείνας των δύο εκπαιδευτικών Σωκράτη Ζαραβίνα και Θεόδωρου Λιαροκάπη, δασκάλων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αντιδημοκρατική και αυταρχική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κατά του εκπαιδευτικού κινήματος.

Οι δύο δάσκαλοι κάνουν απεργία πείνας εδώ και ένα μήνα στην κεντρική πλατεία Αγρινίου - ο ένας εκ των δύο βρίσκεται εδώ και πέντε μέρες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της περιοχής - αρνούμενοι να υποκύψουν και να δεχτούν τον αυταρχισμό που επέδειξε σε βάρος τους η Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Την αμέριστη συμπαράστασή του στους δύο διωκόμενους δασκάλους, απεργούς πείνας Σ. Ζαραβίνο και Θ. Λιαροκάπη, εκφράζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ. «Η ακραία στάση της διοίκησης είναι δείγμα του εντεινόμενου κλίματος αυθαιρεσίας και αυταρχισμού που προωθείται στην εκπαίδευση», επισημαίνει η ΟΛΜΕ. «Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να δεχτεί ότι η "ευνομούμενη πολιτεία" (κατά τον κ. Πετσάλνικο) εκδηλώνεται με εισβολή σε σχολείο 26 ένστολων αστυνομικών για να συλλάβουν δύο "ανυπότακτους" εκπαιδευτικούς με αυταρχισμό της διοίκησης και με την πρακτική σπίλωσης και συκοφάντησης των εκπαιδευτικών. Η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ δίνει μαθήματα αντιδημοκρατικής και αυταρχικής συμπεριφοράς με το να συκοφαντεί εκπαιδευτικούς που ορθώνουν το ανάστημά τους, υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια και το ελεύθερο φρόνημά τους», υπογραμμίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ και καλεί την προϊσταμένη εκπαιδευτική αρχή να προβεί στην άμεση άρση κάθε δίωξης και στην επαναφορά των συναδέλφων στη θέση τους. Ακόμα καλεί την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να σταματήσει να καλύπτει τις αυταρχικές ενέργειες της Διοίκησης και να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει η δίωξη.

Τη συμπαράστασή του προς τους δύο εκπαιδευτικούς εκφράζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ