Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ - ΠΑΟΚ 1-0
Λίγη τύχη να 'χε...

Φάση από τον χθεσινό αγώνα στο Φριούλι

Sportidea

Φάση από τον χθεσινό αγώνα στο Φριούλι
«Αν έχεις τύχη διάβαινε...» λέει ένα ρητό, αλλά στον ΠΑΟΚ του γύρισε την πλάτη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Ουντινέζε πήρε τη νίκη από τον «Δικέφαλο» στο 94' στα πλαίσια της δ' φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, που του δίνει ένα προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είχε τα «κότσια» απέναντι στη φετινή ομάδα - έκπληξη του Καμπιονάτο και θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη αν ήταν πιο αποφασιστικός στην τελική προσπάθεια. Η Ουντινέζε από την άλλη, φάνηκε κουρασμένη από το τελευταίο παιχνίδι με την Ιντερ, το περασμένο Σάββατο και δεν μπόρεσε να απειλήσει, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, την εστία του Τοχούρογλου.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησαν δύο φορές την εστία του Τούρτσι. Στο 7' ένα σουτ του Κωνσταντινίδη από πλάγια απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του, ο Ναλιτζής έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 12' ο Φιόρε αντιμετώπισε πρόβλημα και αναγκάστηκε να δώσει τη θέση του στον Πίντσι και για ένα δεκάλεπτο οι Ιταλοί πίεζαν συνέχεια την ελληνική ομάδα, χωρίς όμως να μπορέσουν να κάνουν πράξη το στόχο τους, καθώς οι τελικές προσπάθειες κατέληγαν στο κενό από τις υποδείξεις (οφ σάιντ) του επόπτη. Από το σημείο αυτό και μετά, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και αυτό που κυριάρχησε ήταν τα νεύρα μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων.

Η επανάληψη βρήκε τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους «έλυνε» τα πόδια. Αντί όμως να βγαίνουν οι παίκτες του Ντε Κάνιο στην επίθεση, ο «Δικέφαλος» είχε τις ευκαιρίες. Στο 59' ο Τετράτζε δοκίμασε ένα σουτ το οποίο απέκρουσε ο Τούρτσι. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Ναλιτζή να σουτάρει από πλάγια αλλά ο τερματοφύλακας της Ουντινέζε είπε για άλλη μία φορά όχι στην προσπάθεια των Ελλήνων παικτών. Οι Ιταλοί είχαν την πρώτη καλή τους στιγμή στο 61' όταν ο Τοχούρογλου μπλόκαρε ένα καλό σουτ του Γιόργκενσεν, ενώ στο 84' ο Ντιάζ σούταρε από τη μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Και ενώ όλα έδειχναν πως η «λευκή» ισοπαλία ήταν πολύ κοντά για το «Δικέφαλο», η «χρυσή» αλλαγή του Ντε Κάνιο, ο Μάσιμο Μαργκιότα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια τής άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ, και έδωσε περισσότερες ελπίδες στην ομάδα του για τον επαναληπτικό στην Τούμπα σε 14 μέρες.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Τούρτσι, Κάργκο, Σοτίλ, Μπερτότο, Μπίζγκαρντ (65' Αλμπέρτο), Ελγέρα (80' Μαρτζιότα), Γιόργκενσεν, Ντιάζ, Φιόρε (12' Πίντσι), Σόζα, Μούτσι

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Ουντέζε, Αμπονσά, Βενετίδης, Τετράτζε, Κατσιαμπής, Καμπς (69' Καφφές), Μπράτιτς (90' Χασιώτης), Ναλιτζής (94' Οκκάς), Κωνσταντινίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ