Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Δυο ακόμα τρομοκρατικές απολύσεις

Την ανάκληση όλων των απολύσεων ζητά η Γραμματεία Θριάσιου του ΠΑΜΕ

Να φύγουν οι εργολάβοι - δουλέμποροι από τα νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες, απαιτούν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα

Motion Team

Να φύγουν οι εργολάβοι - δουλέμποροι από τα νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες, απαιτούν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα
Την απαράδεκτη απόφαση της εταιρείας «ΑΝΟΔΙΚΗ» να απολύσει δύο ακόμα εργαζόμενες, που εργάζονταν ως τραπεζοκόμες στο Θριάσιο νοσοκομείο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θριάσιου του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην πρόσφατη απόλυση άλλων επτά τραπεζοκόμων από την εταιρεία.

«Οι απολύσεις έγιναν για να τρομοκρατηθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στη σίτιση και τη φύλαξη, ώστε να μην αντιδρούν στη συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων τους από την εργοδοσία. Το θράσος της εταιρείας "ΑΝΟΔΙΚΗ" και των εκπροσώπων της στηρίζεται στην ανοχή και τη στήριξη της διοίκησης του Θριάσιου νοσοκομείου και της κυβέρνησης. Παρά τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η διοίκηση του νοσοκομείου "κλείνει τα μάτια" και επιτρέπει στις ιδιωτικές εταιρείες "ΑΝΟΔΙΚΗ" και "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" να παραβιάζουν συστηματικά τις συλλογικές συμβάσεις, να τρομοκρατούν και να απολύουν εργαζόμενους», υπογραμμίζει η Γραμματεία. Τονίζοντας ότι την ίδια ακριβώς στάση κρατάει και η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Υγείας, που «αποφεύγουν» να απαντήσουν ακόμα και στις σχετικές καταγγελίες - Ερωτήσεις που κατέθεσαν επανειλημμένα οι βουλευτές του ΚΚΕ στο Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, επισημαίνει τις μεγάλες ευθύνες της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΚΙΒΩΤΟΣ) του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, γιατί αφήνουν ανενόχλητους τους εργοδότες να εκμεταλλεύονται και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Οι παρατάξεις αυτές, μαζί με την «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΣΥΡΙΖΑ), αρνούνται την πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για εγγραφή των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία στο Σωματείο, ώστε να έχουν συνδικαλιστική κάλυψη.

Η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουν να σταματήσει η τρομοκρατία, να ανακληθούν οι απολύσεις, να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις, ενιαίο, καθολικό και αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα εξασφαλίζει πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία.

Τέλος, απευθύνει κάλεσμα στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας, στις 10.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ