Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη της Σύμβασης

Με σκοπό την περιφρούρηση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους, οι μεταλλεργάτες του Πειραιά, συσπειρωμένοι στο ταξικό τους Συνδικάτο, συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο αγώνας τους έχει αρχίσει να καταγράφει θετικά αποτελέσματα καθώς πάνω από 50 επιχειρήσεις έχουν υπογράψει διμερή Σύμβαση με το Συνδικάτο, κάνοντας δεκτό το διεκδικητικό πλαίσιο των μεταλλεργατών, όμως ο στόχος είναι να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση με την Ενωση των Εργοδοτών. Χαρακτηριστικό των αγωνιστικών πιέσεων που δέχονται οι εργοδότες είναι ότι χτες η Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά συνεδρίαζε από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ για το θέμα της Σύμβασης.

Στον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης έχουν μπει και οι ηλεκτρολόγοι πλοίων, με απεργιακές κινητοποιήσεις, εφαρμόζοντας την τακτική καταρχήν των διμερών συμβάσεων. Δηλαδή η απεργία σταματάει στις επιχειρήσεις που υπογράφουν το διεκδικητικό πλαίσιο της Σύμβασης. Στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αιχμή τη Σύμβαση βρίσκονται και οι οικοδόμοι, οι οποίοι διοργανώνουν συλλαλητήριο την Τρίτη 14 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ