Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Αθλια συμπαιγνία σε βάρος των κλωστοϋφαντουργών

Αυτούς που θέλουν τους εργάτες να σέρνονται πίσω από την εργοδοσία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΟΕΚΙΔΕ

Εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες στον Ομιλο Λαναρά ένιωσαν από πρώτο χέρι τις συνέπειες από τη χρηματοδότηση του επιχειρηματία (φωτ. από κινητοποίηση στη Νάουσα το 2003)

Motion Team

Εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες στον Ομιλο Λαναρά ένιωσαν από πρώτο χέρι τις συνέπειες από τη χρηματοδότηση του επιχειρηματία (φωτ. από κινητοποίηση στη Νάουσα το 2003)
Την άθλια συμπαιγνία που έχει στηθεί στις πλάτες των εργαζομένων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» (ΕΝ.ΚΛΩ) τους οποίους - ενώ μένουν απλήρωτοι για μήνες και δεν ξέρουν αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά - οι υπηρέτες του κεφαλαίου χρησιμοποιούν ως «πολιορκητικό κριό» για να εξασφαλίσει ο Λαναράς ακόμα περισσότερα εκατομμύρια ευρώ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας -Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ).

Επιβεβαιώνοντας τη συνειδητή συμμετοχή της στον εμπαιγμό των εργαζομένων, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με χτεσινή της ανακοίνωση, αναλαμβάνει να σκορπίσει νέες αυταπάτες, ότι δήθεν τη λύση στο πρόβλημά τους δρομολόγησε η δέσμευση του υπουργείου Οικονομίας να κάνει ό,τι μπορεί για να δοθεί στον Λαναρά το σύνολο των 35 εκατ. ευρώ που του υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, η ΓΣΕΕ ανακοινώνει τη λήξη των πρόσφατων πολυήμερων κινητοποιήσεων των οποίων την επιτυχία συνδέει με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να εξετάσει και το ενδεχόμενο νέας χρηματοδότησης του Ομίλου, προσβάλλοντας ανοιχτά τους εργαζόμενους, τους οποίους εμφανίζει να παλεύουν για τα συμφέροντα της εργοδοσίας και να υπονομεύουν το δίκιο τους.

Οι ισχυρισμοί όσων έλεγαν πως η νέα χρηματοδότηση του Ομίλου θα διασφάλιζε τους εργαζόμενους έχουν ήδη καταρριφθεί, σημειώνει η ΟΕΚΙΔΕ. Αφού, αν και έχουν εκταμιευθεί 19 εκατομμύρια, η εργοδοσία χρωστά στους εργάτες δεδουλευμένα 4 μηνών, έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσουν ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ και Βαφείο Οινοφύτων και ότι θα γίνουν 250 απολύσεις σε άλλες μονάδες. Κι αυτά ενώ ήδη τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι έχουν φύγει από τον Ομιλο.

«ΓΣΕΕ και Λαναράς εξευτέλισαν τους εργαζόμενους κρατώντας τους ομήρους στην Αθήνα πάνω από δέκα ημέρες, πιέζοντας την κυβέρνηση να δώσει κι άλλα εκατομμύρια στον Λαναρά» τονίζει η ΟΕΚΙΔΕ και καλεί τους εργαζόμενους: «Να βάλουν τέρμα στο άθλιο παιχνίδι σε βάρος τους. Να πάρουν την υπόθεση της δουλειάς και της αξιοπρέπειάς τους στα χέρια τους. Να κάνουν στην άκρη τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από τη φιλοεργοδοτική στάση της κυβέρνησης, η οποία ενώ δίνει εκατομμύρια ευρώ τζάμπα στους εργοδότες, δεν εξασφαλίζει τη δουλειά των εργαζομένων, αλλά και την πληρωμή όσων τους οφείλονται. Να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού που στηρίζουν ενεργητικά τα σχέδια της εργοδοσίας».

Ολα τα παραπάνω είναι απαραίτητα για να δυναμώσει ουσιαστικά η πάλη για να λειτουργήσουν τώρα όλα τα εργοστάσια του Ομίλου, με όλους τους εργαζόμενους, να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι έφυγαν, να καταβληθούν όλα τα χρωστούμενα, να προστατευτούν ουσιαστικά οι άνεργοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μπει τέρμα στα αδιέξοδα των εργατών της ΕΝΚΛΩ(2009-10-21 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης(2009-07-30 00:00:00.0)
Παραμένουν απλήρωτοι και όμηροι(2009-03-31 00:00:00.0)
Πλασάρει τα αντεργατικά σχέδια του Λαναρά(2009-03-20 00:00:00.0)
Ρόλο «εγγυητή» διεκδικεί η ΓΣΕΕ(2008-10-24 00:00:00.0)
Χρειάζεται αγωνιστικός προσανατολισμός αντοχή και συντονισμός(2008-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ