Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Προβλήματα από κατολισθήσεις

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε κατολίσθηση στην τοποθεσία Κακάβα του δημοτικού διαμερίσματος Ανατολικής του δήμου Παμβώτιδας στα Γιάννενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και να σημειωθούν ρωγμές σε σπίτια.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης μετά από περιοδεία στην περιοχή. Ομως, ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών Α. Νάκος στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι στην περιοχή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είπε ότι η ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης αποκαταστάθηκε και σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον τοπικό δήμο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ή σε σπίτια.

Ο Κ. Αλυσανδράκης τόνισε στην παρέμβασή του ότι επισκέφθηκε την περιοχή πριν από τέσσερις βδομάδες και είδε ότι οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού κοντά στη γνωστή εγκατάλειψη της υπαίθρου με την πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ προστέθηκε και το πρόβλημα με τις κατολισθήσεις. «Οι κάτοικοι μας είπαν ότι υπάρχουν ζημιές», είπε ο βουλευτής, «και αφορούν το δίκτυο ύδρευσης, ενώ έχουν πληγεί και κάποιες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και σπίτια και δεν μπορούν να βρουν έναν τρόπο για να ζητήσουν αποζημίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ