Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Δείχνει τους πολιτικούς ενόχους

Σε ανακοίνωση, σχετικά με την επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις εργαζομένων στα βιομηχανικά σφαγεία Αγρινίου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τρομοκρατική επέμβαση της Αστυνομίας και τη σύλληψη 30 εργαζομένων που διεκδικούν την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, αρνούμενοι να δεχτούν την κατάργησή της και την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων.

Η ευθύνη βρίσκεται στην κυβέρνηση. Αυτή είναι η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την ΕΕ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ: Χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, αυταρχισμός, ιδιωτικοποιήσεις. Αυτός είναι και ο ρόλος της δήθεν ανεξάρτητης Δικαιοσύνης: Να βγάζει παράνομες τις λαϊκές κινητοποιήσεις και να δίνει εντολή στην αστυνομία για επεμβάσεις.

Τις δικές της ευθύνες έχει η διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, επειδή έδωσε στο ιδιωτικό κεφάλαιο τα σφαγεία, βάζοντας πλάτες στην αντιλαϊκή πολιτική. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα σφαγεία. Στους εκβιασμούς της εργοδοσίας να υψώσουν το ανάστημά τους. Καμία υποχώρηση από τα δικαιώματά τους. Ταξική ενότητα και αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ