Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Η Αστυνομία χτύπησε το δίκαιο αγώνα

Οργιο καταστολής με εισαγγελική εντολή και την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης

Ενα χωρίς προηγούμενο όργιο τρομοκρατικών συλλήψεων, καταστολής και αυταρχισμού, σε βάρος των εργαζομένων στα «Βιομηχανικά Σφαγεία Αγρινίου», εκδηλώθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χθες το μεσημέρι. Δεκαπέντε περίπου περιπολικά και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ κατέφθασαν από το πρωί στην επιχείρηση, παρουσία του αντεισαγγελέα, για να τρομοκρατήσουν, να χτυπήσουν τον πολυήμερο αγώνα των 30 περίπου εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είναι χωρίς δουλειά από την αρχή του έτους μετά την πώληση των σφαγείων από την «πράσινη» διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου στην εταιρεία «Α. Υφαντής» και προχώρησαν σε κατάληψη από την περασμένη Πέμπτη. Διεκδικούν - αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσυγχρονισμού - να προσληφθεί όλο το προσωπικό και να εφαρμοστούν οι υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις.

Ο δίκαιος αυτός αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, κόντρα στις εργοδοτικές αξιώσεις για ατομικές συμβάσεις εργασίας, στους εκβιασμούς για «δουλειά με το κομμάτι ή ανεργία», συνάντησε τη βία και την καταστολή. Με τη λήξη, στις 2 το μεσημέρι, του τελεσίγραφου για διάλυση της κατάληψης, η Αστυνομία ανέλαβε απροκάλυπτα να εκτελέσει την εισαγγελική εντολή για συλλήψεις. Την ίδια εισαγγελική απόφαση, στο πνεύμα της εντολής Σανιδά, επικαλέστηκε και ο γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σε τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη, μέσα από την οποία ζητούνταν η άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και να μη γίνουν συλλήψεις.

Με την επί της ουσίας κυβερνητική στήριξη στην εισαγγελική εντολή για συλλήψεις, οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις ανέλαβαν δράση. Εσυραν από το χώμα πεσμένους εργάτες που αντιστέκονταν βάζοντας το σώμα τους στις πύλες της επιχείρησης, ανάμεσα σε φωνές και κλάματα παιδιών. Τελικά, 30 περίπου εργάτες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.

Στο πλευρό των εργατών βρέθηκε κλιμάκιο της ΝΕ Αιτωλοκαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και του ΠΑΜΕ, που στήριξαν από την πρώτη στιγμή το δίκαιο αγώνα των εργατών. Αργά το βράδυ, οι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα, ο οποίος, βαφτίζοντας θύμα το θύτη, απηύθυνε κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ