Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Μεγαλώνει η κατακραυγή για τη δικαστική απόφαση

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η καταδίκη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της προέδρου του, μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εργοδοσία της «Τζάμπο» επιδιώκοντας την ποινικοποίηση του αγώνα που οργάνωσε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και απλώθηκε σε όλη τη χώρα, έξω από τα καταστήματά της, ενάντια στην απόλυση του εργαζόμενου Ν. Νικολόπουλου.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών καταγγέλλει ως προκλητική και απαράδεκτη την «απόφαση της "τυφλής δικαιοσύνης"» και ξεκαθαρίζει ότι «πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι όσες προσπάθειες και αν κάνουν για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, όσες δικαστικές αποφάσεις και αν βγάλουν, δεν πρόκειται να αποτρέψουν την όξυνση της ταξικής πάλης».

«Η καταδίκη του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και της προέδρου του αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά ότι η δικαιοσύνη δεν είναι καθόλου τυφλή όταν πρόκειται να πάρει το μέρος του μεγάλου κεφαλαίου και στη συγκεκριμένη περίπτωση της μεγαλοεργοδοσίας "Τζάμπο"», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία». Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ