Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αυξάνονται τα κονδύλια για τον πόλεμο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στο δρόμο που χάραξε ο «τρισκατάρατος» Μπους και στο όνομα της «τρομοκρατίας» ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε χτες από το Κογκρέσο έγκριση επιπλέον κονδυλίων, ύψους 83,4 δισ. δολαρίων, για τη χρηματοδότηση των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και μάλιστα με τη μορφή επείγοντος, δηλαδή την έγκρισή τους πριν την 30ή Σεπτέμβρη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

«Οι Ταλιμπάν ανασυγκροτούνται και η Αλ Κάιντα απειλεί την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών από τα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν» αναφέρει, σύμφωνα με το «Ρόιτερς», ο Αμερικανός πρόεδρος στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι. Σύμφωνα με την επιστολή, το 95% της επιπλέον χρηματοδότησης θα διατεθεί για την ενίσχυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Αλ Κάιντα στο Ιράκ... εξαιτίας της «κρίσιμης περιόδου» μέχρι την υποτιθέμενη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από τη χώρα μέχρι το 2011.

Η νέα αύξηση των πολεμικών κονδυλίων μεσούσης της οικονομικής κρίσης αποτελεί ένα ακόμη ράπισμα για το «αντιπολεμικό κίνημα» των ΗΠΑ, που στήριξε αναφανδόν της υποψηφιότητα του «φιλειρηνιστή» Μπαράκ Ομπάμα. Μάλιστα μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας που είχαν ταχθεί κατά του πολέμου, αλλά και αντιπολεμικές οργανώσεις κατηγορούν τον Μπαράκ Ομπάμα - σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Τέλεγκραφ» - ότι ακολουθεί την πολιτική Μπους όχι μόνο όσον αφορά την αύξηση των πολεμικών δαπανών αλλά και στον τρόπο: ακολουθεί την τακτική των «έκτακτων κονδυλίων» μέσω των ετήσιων προϋπολογισμών ώστε να αποκρύψει το πραγματικό κόστος, που έχει ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

«Λουκέτο» στο δίκτυο μυστικών φυλακών της CIA θα βάλει η αμερικανική κυβέρνηση πάντα σύμφωνα με το σημείωμα του επικεφαλής της CIA Λέον Πανέτα προς το Κογκρέσο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της CIA γνωστοποίησε επίσης πως διακόπηκε η συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες που είχαν αναλάβει την ανάκριση των κρατουμένων και τη φύλαξη των εγκαταστάσεων αυτών. Εως ότου οι φυλακές κλείσουν και επισήμως, τη φύλαξή τους θα αναλάβουν υπάλληλοι της CIA, αναφέρει ο Πανέτα, ο οποίος όμως τονίζει ότι η CIA διατηρεί το δικαίωμα να ανακρίνει κρατούμενους για μικρό χρονικό διάστημα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ